Doi recruți au ucis 11 militari într-un poligon din Rusia, în apropierea graniței cu Ucraina

Cel puţin 11 persoane şi-au pierdut viaţa sâmbătă şi alte 15 au fost rănite într-un schimb de focuri pe teren militar rusesc din regiunea Belgorod, la frontiera cu Ucraina, a anunţat Ministerul rus al Apărării, care a numit incidentul "atentat terorist".

Urmărește-ne peGoogle news
Doi recruți au ucis 11 militari într-un poligon din Rusia, în apropierea graniței cu Ucraina
Foto: Pixabay/ Imagine cu caracter ilustrativ

"La 15 octombrie, pe un teren de antrenament din districtul militar Vest, în regiunea Belgorod, doi cetăţeni originari dintr-o ţară a CSI au comis un atentat", a indicat ministerul, referindu-se la Comunitatea Statelor Independente, o alianţă a mai multor țări aparținând fostei republici sovietice.

Potrivit presei ruse, cei doi recruți care au deschis focul înainte de a fi uciși erau din spațiul CSI, mai precis din Tadjikistan.

"În cursul desfăşurării unui antrenament de tir cu persoane care s-au oferit voluntari pentru a participa la operaţiunea militară specială (în Ucraina), teroriştii au deschis focul cu arme automate asupra membrilor unităţii", a continuat ministerul.

"În schimbul de focuri, 11 persoane au fost rănite mortal. Alte 15 au suferit răni de diferite grade de severitate şi au fost transportate în unităţi medicale unde primesc îngrijirile necesare", a adăugat sursa citată.

Potrivit ministerului, "cei doi terorişti au fost împuşcaţi după atacul armat".

La începutul lui octombrie, ministrul rus al apărării, Serghei Şoigou, a afirmat că peste 200.000 de persoane au fost mobilizate în Rusia după acest anunţ.