Ministrul Muncii: Nu sunt niciun fel de probleme, putem asigura această majorare începând cu 1 ianuarie

Ministrul Muncii, Marius Budăi, afirmă că impactul bugetar calculat pentru majorarea pensiilor de la 1 ianuarie 2023 va fi de 11 miliarde de lei și că nu vor fi probleme în asigurarea bugetului pentru creșterea pensiilor.

Oct 15, 2022 - 12:01
Urmărește-ne peGoogle news
Ministrul Muncii: Nu sunt niciun fel de probleme, putem asigura această majorare începând cu 1 ianuarie
Foto: Guvernul României

”Impactul bugetar este de 11 miliarde de lei. Când am făcut această propunere, noi, PSD, am analizat-o foarte bine, am combinat şi am modelat datele în aşa fel încât să putem să ne asigurăm că avem spaţiu bugetar. 

Cifrele pe care le-am folosit le poate modela şi folosi oricine, sunt pe site-ul Comisiei Naţionale de Prognoză, pe site-ul Institutului Naţional de Statistică, pe site-ul Eurostat, pe evoluţiile care au venit ulterior de la FMI pentru creşterea economică, pe execuţia bugetară şi pe încasări şi nu sunt niciun fel de probleme, putem asigura această majorare începând cu 1 ianuarie”, a afirmat ministrul Muncii într-o intervenţie telefonică, vineri seară, la Realitatea Plus.

Budăi a respins ideea conform căreia majorarea pensiilor ar urma a fi făcută în două etape.

”Majorarea bugetară va fi începând cu 1 ianuarie cel puţin 10% şi nu va fi nicio majorare în două etape”, a mai explicat Budăi.