VIDEO: Polițiști filmați în timp ce împingeau o autospecială, într-o intersecție

Sindicatul Europol a publicat imagini cu doi poliţişti care împing o autospecială de Poliţie, în mijlocul unei intersecţii, comentând lângă videoclip: ”Pentru că tot întreba lumea de ce avem nevoie de autoturisme noi”.

Oct 15, 2022 - 08:07
Oct 15, 2022 - 08:58
Urmărește-ne peGoogle news
VIDEO: Polițiști filmați în timp ce împingeau o autospecială, într-o intersecție
Foto: Captură Video

În imagini se văd doi poliţişti care împing o maşină de Poliţie, într-o intersecţie, fără a se preciza în ce localitate au fost filmate.

Achiziţionarea de către Poliţia Română a până la 600 de autoturisme noi, de la BMW, pentru instituţie se află în mijlocul unor controverse, fiind considerată ”cu dedicaţie”. 

Ministrul de Interne, Lucian Bode, a prezentat concluziile Corpului de Control în cazul achiziţiei de maşini BMW pentru Poliţie de la firma unui apropiat al preşedintelui Klaus Iohannis, arătând că ”licitaţia este corectă, iar domnul Drulă dezinformează cu bună ştiinţă”.

De cealaltă parte, liderul USR, Cătălin Drulă s-a apărat susținând că ministrul Lucian Bode „minte cum respiră”, inducând „voit o confuzie între finanțarea europeană a unui proiect de siguranță rutieră și licitația organizată de subordonații lui cu dedicație”.

Amintim că în scandalul iscat de achiziția celor 600 de BMW-uri de la Automobile Bavaria, Poliția Română s-a apărat susținând că o procedură similară a avut loc anul trecut, e drept pentru doar 300 de mașini, dar având aceleași specificații tehnice. Procedura a fost anulată pentru că nu s-a înregistrat nicio ofertă. 

Ce nu a spus Poliția este că la licitația anulată anul trecut au existat posibili ofertanți care au cerut anumite ajustări, dar Poliția nu a vrut să facă nicio concesie, după cum arată datele din Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP).