Peste 20 de oameni au murit, după o explozie într-o mină de cărbune din Turcia

Cel puţin 25 de persoane au murit şi alte 28 au fost rănite în explozia de vineri la o mină de cărbune din nord-vestul Turciei, echipele de salvatorii acţionând peste noapte pentru a căuta supravieţuitori printre muncitorii care continuă să fie blocaţi în subteran, informează AFP.

Oct 15, 2022 - 07:51
Urmărește-ne peGoogle news
Peste 20 de oameni au murit, după o explozie într-o mină de cărbune din Turcia
Foto: Pixabay/ Imagine cu caracter ilustrativ

Explozia produsă într-o mină din Amasra, un oraş de pe coastă Mării Negre, la ora locală 18:15 (15:15 GMT), a ucis cel puţin 25 de persoane, a anunţat pe Twitter ministrul sănătăţii, Fahrettin Koca, precizând că au fost spitalizate 11 persoane scoase din mină.

"Suntem cu adevărat în faţa unei situaţii triste", a declarat ministrul turc de interne Suleyman Soylu, prezent la locul accidentului alături de ministrul turc al energiei.

Echipele de salvare lucrează pentru a salva minerii prizonieri în galeriile situate la o adâncime de 300 - 350 de metri. În subteran s-ar mai afla 49 de mineri, potrivit ministrului Soylu, care a precizat că la momentul exploziei se aflau în galerii 110 mineri.

Preşedintele Recep Tayyip Erdogan a anunţat că îşi anulează programul pentru a fi prezent sâmbătă la locul accidentului.

"Conform primelor observaţii, este vorba de o explozie de gaz", a declarat ministrul energiei Fatih Donmez.

AFAD, organismul public care gestionează dezastrele, a anunţat iniţial pe Twitter că la originea exploziei se află un transformator defect, după care a retras aceste declaraţii.

Accidentele de muncă sunt frecvente în Turcia, unde dezvoltarea economică puternică din ultimul deceniu este însoţită adesea de o atenţie scăzută pentru regulile de siguranţă, în special în domenii precum construcţiile şi mineritul.

În 2014, într-un accident petrecut la o mină de cărbune din Soma, în vestul Turciei, şi-au pierdut viaţa 301 mineri după o explozie şi un incendiu care au provocat prăbuşirea unui puţ.

Sursa: Știrile TVR