Bărbat reținut, la Galați, după ce și-a uitat o sacoșă cu două arme, într-un autobuz

Un bărbat din Galaţi a fost reţinut de poliţişti după ce a mers câteva stații cu un autobuz. Acesta uitase un bagaj compromițător în autovehiculul de transport în comun.

Oct 14, 2022 - 20:33
Urmărește-ne peGoogle news
Bărbat reținut, la Galați, după ce și-a uitat o sacoșă cu două arme, într-un autobuz
Foto: Pixabay/ Imagine cu caracter ilustrativ

Vineri, 14 octombrie, Secţia 4 Poliţie Galaţi a fost sesizată, prin apelul unic de urgenţă 112, despre faptul că şoferul unui autobuz a găsit, la terminarea turei, pe o banchetă a autovehiculului, o sacoşă în care se aflau două pistoale.

La faţa locului, s-au deplasat poliţişti din cadrul Secţiei 4 Poliţie şi din cadrul IPJ Galaţi - Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase, care au stabilit că cele două pistoale fac parte din categoria armelor neletale.

În cauză, a fost întocmit dosar penal pentru nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, pistoalele fiind ridicate în vederea continuării cercetărilor.

Poliţiştii au desfăşurat activităţi investigative şi au identificat persoana care ar fi uitat cele două pistoale în mijlocul de transport în comun, fiind vorba despre un bărbat de 39 ani, din municipiul Galaţi.

La data de 13 octombrie, a fost pus în executare un mandat de percheziţie domiciliară, la adresa de domiciliu a celui în cauză, ocazie în care poliţiştii au identificat şi un număr de 10 alice calibrul 4,5 mm şi 60 bile din plastic calibrul 6 mm.

Bărbatul de 39 ani a fost condus la sediul IPJ Galaţi, unde, după administrarea probatoriului în cauză, s-a dispus reţinerea acestuia pentru 24 de ore.