Vasile Dîncu: Nu mi-a cerut nimeni demisia, aceasta este o montură USR-istă

Ministrul apărării, Vasile Dîncu, acuză, într-o intervenție la TVR Info, o campanie împotriva sa prin modul în care au fost redate declarațiile sale de săptămâna trecută privind necesitatea ca NATO să negocieze cu Rusia pentru încheierea conflictului din Ucraina.

Oct 13, 2022 - 20:14
Urmărește-ne peGoogle news
Vasile Dîncu: Nu mi-a cerut nimeni demisia, aceasta este o montură USR-istă
Foto: Vasile Dîncu/Facebook

„Nu înțeleg deloc de ce această montură s-a făcut la București și a fost pusă în această cheie, încât președintele, premierul au răspuns. Sigur că vom avea discuții. Cu siguranță că o să discutăm lămuritor asupra acestei teme, dar cred că este o idee care mi se pare normală. Este o idee pe care o auzi în fiecare zi dacă citești revista presei, ca să spun așa”, a spus Vasile Dîncu.

Dîncu a spus că, până în prezent, nu i-a cerut „nimeni” să-și părăsească funcția.

„E o montură USR-istă și liderii noștri au răspuns la niște întrebări meșteșugit puse ca să se poată răspunde mai ales așa. Nu mi-a cerut nimeni demisia în acest moment.”

Întrebat dacă crede că îi va cere cineva demisia, convorbirea s-a încheiat brusc. Ministrul își menține declarațiile făcute pe tema modului în care s-au putea opri războiul din Ucraina și se declară contrariat de cum au evoluat lucrurile după aceste afirmații.

„O să discut (cu premierul n.r.). Mă uit la declarații pe care le-a făcut și președintele Macron și alți reprezentanți ai NATO – despre calea diplomatică, care nu este niciodată o cale care să fie dată deoparte. Este singura posibilitate diplomația de a opri violențele și conflictul”, a spus Dîncu.

„Ceea ce am spus eu a fost că nu trebuie să lăsăm Ucraina singură, că ea are o singură șansă – aceea de a lupta, de a lupta până la capăt, dar că noi trebuie să facem cu toții presiuni diplomatice pentru ca rușii să se retragă și să oprească acțiunea teroristă”, a mai justificat ministrul.