Franța își consolidează prezența militară în România

Franţa îşi va consolida prezenţa militară în România în cadrul NATO prin desfăşurarea unei companii de ”vehicule blindate de infanterie” şi a unei escadrile de tancuri de tip Leclerc, a anunţat marţi ministrul francez al Apărări, relatează AFP.

Oct 12, 2022 - 06:39
Oct 12, 2022 - 07:09
Urmărește-ne peGoogle news
Franța își consolidează prezența militară în România
Foto: NATO/Twitter

Decizia preşedintelui francez Emmanuel Macron de a ”consolida poziţia defensivă (n.r. franceză) pe Flancul Estic al Europei” a fost luată ”având în vedere situaţia de pe Flancul Estic al NATO” şi ”violenţa luptelor din Ucraina”, a declarat Sébastien Lecornu în timpul unei audieri în parlament.

Cu câteva săptămâni înainte de lansarea invaziei ruse în Ucraina, Franţa trimisese deja aproximativ 1.000 de soldaţi în România, ca parte a eforturilor de întărire a Flancului Estic al Alianţei Nord-Atlantice.

Președintele României, Klaus Iohannis, a postat pe pagina sa de Twitter un mesaj după anunțul făcut de ministrul francez al Apărării.

„Salut decizia Președintelui Emmanuel Macron de a consolida prezența militară franceză în România, prin trimiterea unei companii de vehicule blindate și a unui escadron de tancuri Leclerc. Un gest important pentru Flancul Estic al NATO, semn al solidarității Aliate”, a scris Klaus Iohannis pe Twitter.