Un șofer din Vaslui a rămas fără permis auto, deși avea alcoolemie zero

Un vasluian a demonstrat că alcooltestul a dat eroare în cazul său. Chiar și așa, polițistul care l-a testat l-a somat să predea permisul de conducere, invocând procedura.

Oct 11, 2022 - 21:02
Urmărește-ne peGoogle news
Un șofer din Vaslui a rămas fără permis auto, deși avea alcoolemie zero
Foto: Vremea Noua

Pe 28 septembrie, Marius S. se pregătea să se mute în casă nouă. Bărbatul a plecat, spre seară, să mute mai multe obiecte de mobilier în locuința nouă, cu ajutorul unei mașini. Era în jur de ora 23:30 când un echipaj al Poliției Rutiere l-a tras pe dreapta, în zona ICIL din municipiul Vaslui.

„După ce s-a prezentat, m-a pus să suflu în fiolă. M-am conformat fără niciun fel de comentariu. După ce se uită la rezultat, îmi spune că îi pare rău, dar că mi-a ieșit o valoare de 0,04 mg/l alcool pur în aerul expirat. <<Ce să facem, dom’le, ceasul rău, pisica neagră>>, mi-a zis. I-am răspuns să-mi dea pace cu prostiile astea că eu nu cred în așa ceva, nici în zile norocoase, nici în superstiții, nici în ghicitori. M-au luat că poate totuși am băut ceva, dar am uitat. Nu-mi venea să cred ce aud. Le-am spus că șofatul e pâinea mea, am 24 de ani de când sunt șofer profesionist și știu cât de important e să nu te urci băut la volan. Nu-mi permit luxul de a rămâne fără loc de muncă. Singura mea greșeală a fost că în ziua respectivă, fiind un talmeș-balmeș acasă, am uitat să-mi iau permisul și cartea de identitate la mine. M-au verificat prin stație, adresă, tot, și s-au lămurit că datele pe care le-am dat sunt reale”, a declarat bărbatul, potrivit Vremea Nouă.

Pentru că nu băuse nimic, le-a cerut polițiștilor să meargă la spital pentru a i se recolta probe biologice pe cheltuiala lui. A fost nevoit să își lase copilul minor în mașină pentru că polițiștii au refuzat să îl ia și pe el în autospecială, invocând procedura.

„Le-am cerut și eu să mergem să mi se recolteze probe biologice, știind că în ziua respectivă nu pusesem gura pe alcool. În speranța, probabil, că voi renunța să merg la spital, polițiștii mi-au spus că recoltarea de probe se va face pe cheltuiala mea. N-am renunțat și, în continuare, am cerut să mergem la spital. M-am urcat în mașina lor și, cu girofarurile pornite, am mers la spital. Trebuie să spun că în momentul acela, în mașină mai era și copilul meu, minor. Era ora 23:30, iar eu nu am avut cum să-l iau cu mine pentru că domnii de la Rutieră mi-au spus că așa e procedura. L-am lăsat singur acolo. Pe drum, domnii polițiști au sunat la Medicină Legală, iar cei de acolo le-au spus să mă ducă la spital. Ajunși la Județean, mi-au luat de două ori probe de sânge. După prima probă recoltată m-au dus la Poliție unde mi-au întocmit procesul verbal. La interval de o oră ne-am întors la spital, unde mi s-a recoltat și a doua probă de sânge. După ce am dat și a doua probă, am urcat tot în mașina poliției și am mers împreună la Medicina Legală, unde sub ochii mei au predat probele celor de acolo. Am vrut să plătesc atunci, pe loc, dar nu s-a putut cu cardul. M-am întors înapoi la mașina mea în jurul orei 1:30- 2.00 dimineața. Vă dați seama că se putea întâmpla orice cu copilul meu în acest interval de timp, dar cui să-i pese de un minor când trebuia îndeplinită procedura?”, povestește bărbatul.