Percheziții la Poliția Locală Ploiești într-un dosar de fals și uz de fals

Inspectorii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Poliției Prahova au făcut percheziții în dimineața zilei de marți, 11 octombrie, la sediul Poliției Locale din Ploiești într-un dosar de fals și uz de fals. 23 de suspecți sunt vizați de anchetă.

Oct 11, 2022 - 14:09
Urmărește-ne peGoogle news
Percheziții la Poliția Locală Ploiești într-un dosar de fals și uz de fals
Imagine cu caracter ilustrativ

Polițiștii ”sub directa coordonare a procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Ploiești, au pus în executare cinci mandate de percheziție domiciliară la sediul unei instituții publice, la sediile a două instituții financiare și la domiciliile a două persoane, toate în municipiul Ploiești, într-o cauză penală în care se efectuează cercetări, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de înșelăciune, fals intelectual și uz de fals”, se arată într-un comunicat al Poliției Prahova.

Totodată, vor fi puse în aplicare 23 de mandate de aducere, arată sursa citată.

Din cercetări a reieșit faptul că doi angajați ai unei instituții publice ar fi întocmit adeverințe de venit pentru mai multe persoane, conținând informații false, pe care le-ar fi utilizat pentru contractarea unor împrumuturi de la două instituții financiare.

În urma perchezițiilor, au fost descoperite și ridicate mai multe documente, precum și alte mijloace materiale de probă.

Prejudiciul preliminar în cauză este de 23.000 de lei susțin anchetatorii.