Asistentă din Marea Britanie, acuzată că a ucis mai mulți bebeluși

O asistenta care a injectat bebeluși cu insulină și aer timp de un an, care a fost „o prezență răuvoitoare constantă”, a fost audiată luni în instanță.

Oct 10, 2022 - 21:10
Urmărește-ne peGoogle news
Asistentă din Marea Britanie, acuzată că a ucis mai mulți bebeluși
Foto: Pixabay/ imagine cu caracter ilustrativ

Lucy Letby, 32 de ani, ar fi ucis șapte bebeluși și ar fi încercat să ucidă alți zece în timp ce lucra pe secția de neonatologie la Spitalul „Countess of Chester” din Marea Britanie.

Tribunalul a fost înștiințat că, între 2015 și 2016, doi bebeluși de pe secția de neonatologie a otrăvit „în mod voluntar” bebeluși cu insulină, fără a fi vorba „despre vreun accident”, scrie The Sun.

Juriul a ascultat cum alți câțiva bebeluși au fost uciși sau răniți în timp ce li s-a injectat aer în vene sau în stomac cu ajutorul unui tub.

În unele cazuri, Letby ar fi avut până la trei încercări înainte să reușească să ucidă o parte dintre victime.

Unul dintre bebeluși a fost ucis în mai puțin 90 de minute după ce a fost predat asistentei.

În deschiderea dosarului, procurorul Nick Johnson KC a spus: „Au fost munca, spunem noi, femeii acuzate despre care spunem că a fost o prezență răuvoitoare constantă atunci când lucrurile s-au înrăutățit pentru acești 17 copii”.

Letby, care a fost pregătită special pentru îngrijirea nou-născuților, este acuzată de uciderea a cinci băieți și a două fete pe parcursul unui an.

De asemenea, este acuzată de tentativă de omor împotriva a alți cinci băieți și cinci fete.

Femeia a negat acuzațiile înaintea audierii.

Sursa: Știrile ProTV