Europarlamentarul Corina Crețu anunță că a fost operată de cancer la sân și face radioterapie - Apel pentru femeile din România

Europarlamentarul român Corina Crețu a suferit o operație de cancer la sân și face ședințe de radioterapie, a anunțat aceasta duminică, „pentru a atrage atenția asupra necesității de a a pune sănătatea pe primul loc și a avertiza asupra importantei controalelor de rutina”.

Oct 9, 2022 - 21:18
Urmărește-ne peGoogle news
Europarlamentarul Corina Crețu anunță că a fost operată de cancer la sân și face radioterapie - Apel pentru femeile din România
Foto: Corina Crețu/Facebook

Eram la final de iulie și asteptam cu nerăbdare vacanța. Îmi cumpărasem bilete de avion sa merg la Oradea, sa particip la ședința Biroului Executiv al PRO Romania Bihor. Între timp, câteva analize, mai ales ca trecuse mult prea mult timp de la ultimele analize făcute. 'Operație de urgenta, nu are sens sa facem biopsie, e o mica tumoare care se vede, după forma, ca e cancer'. Un cuvânt ca oricare altul, care nu însemna nimic pentru mine pana atunci”, scrie Corina Crețu.

„Diagnosticul de la București s-a adeverit, dar biopsia a relevat faptul ca Dumnezeu m-a trimis la medic in timp. Faza incipienta. Deja după operație chirurgul mi-a spus sunt perfect sănătoasă, dar pentru siguranta și pentru a evita reapariția, va trebui sa fac și radioterapie”, spune europarlamentarul, fost comisar european, menționând că mai are cinci ședințe de radioterapie.

„Le mulțumesc tuturor organizațiilor civice care militează și lupta împotriva cancerului, mai ales împotriva descoperirii precoce a cancerului la san. Abia acum îmi dau seama de importanta acestor acțiuni si vreau sa ma implic in orice demers care le pot face pe femei sa conștientizeze ca fiecare zi contează. Și dacă în urma acestei postări măcar o singura persoana nu mai amâna controalele medicale, ma simt cu conștiința împăcată”, spune Crețu.