Bărbat condamnat, după ce a atacat polițiștii din Centrul Vechi cu seringi infectate cu HIV și TBC, dar și cu un ferăstrău

Cinci polițiști și un jandarm care acționează în zona teraselor din centrul vechi al capitalei au fost atacați cu două seringi infectate cu HIV și TBC, cu un ferăstrău și cu un grilaj metalic, în timp ce încercau să prindă un tâlhar care avea interdicție să intre în București.

Oct 8, 2022 - 09:47
Oct 8, 2022 - 09:50
Urmărește-ne peGoogle news
Bărbat condamnat, după ce a atacat polițiștii din Centrul Vechi cu seringi infectate cu HIV și TBC, dar și cu un ferăstrău
Foto: Poliția Română/imagine cu caracter ilustrativ

Fapta s-a petrecut în octombrie 2020, pe strada Ion Filibiu din sectorul 3 București, situată în centrul istoric al Capitalei. Echipajul mixt, format dintr-un polițist și un jandarm, a observat un individ implicat într-un conflict cu o tânără, așa că cei doi oameni ai legii au intervenit și au legitimat bărbatul.

Atunci au aflat că acesta avea interdicție de a intra în București pentru o perioadă de doi ani, din cauza unor condamnărianterioare în care fusese găsit vinovat pentru furt și tâlhării.

Când au încercat să-l încătușeze, Gabi Onoriu Munteanu a scos din buzunarul hainei două seringi despre care a precizat că sunt infectate cu HIV, hepatită și TBC, fiind folosite de către el pentru a-și administra tratamentul pentru bolile respective.

Speriat de pericolul infectării cu o boală incurabilă, polițistul care avea în mână cătușele s-a retras, astfel că Onoriu a reușit să fugă. A urmat o urmărire spectaculoasă, în timpul căreia tâlharul a reușit inclusiv să escaladeze peretele unui imobil, refugiindu-se într-un pod, unde a și fost prins în cele din urmă, dar numai după ce în ajutorul primului echipaj au venit și alți polițiști.

Încolțit, Onoriu a scos din haină un ferăstrău cu care a amenințat că va lovi dacă nu va fi lăsat în pace. Ulterior a amenințat polițiștii cu un grilaj metalic.

Bărbatul a fost în cele din urmă încătușat și dus la secția de poliție pentru audieri.

Gabi Onoriu Munteanu era unul dintre cunoscuții polițiștilor din București încă din 2011, cu multe fapte de furt și tâlhărie în cazier, dar și cu ani grei de pușcărie rămași neexecutați, pentru că a fost liberat condiționat din închisoare.

Pentru că a atacat patru polițiști și un jandarm, Onoriu a fost trimis în judecată pentru ultraj, fiind condamnat în final la 6 ani și 8 luni de închisoare, printr-o sentință a Judecătoriei Sector 3. Decizia acestei instanțe nu este definitivă.

Sursa: Ziare.com