Anchetă penală în Mureș, după ce un consilier local a postat imagini cu un pui de urs mort

Imagini teribile, cu puternic impact emoţional, au fost postate de un consilier local din județul Mureș: un pui de urs a fost filmat când atârnă în furca unui utilaj agricol. Acum este anchetă penală. Bărbatul susţine însă că ursul era deja mort, iar el doar l-a dus cu utilajul în pădure.

Oct 7, 2022 - 20:13
Urmărește-ne peGoogle news
Anchetă penală în Mureș, după ce un consilier local a postat imagini cu un pui de urs mort
Foto: Pixabay/ Imagine cu caracter ilustrativ

Bărbatul care a postat imaginile pe internet s-ar fi dus să ridice puiul de urs de pe marginea drumului. Câțiva localnici l-au anunţat că îl văzuseră acolo mort.

Ioan Palaşan, consilier local: "Filmarea am făcut-o pentru că eu am multe pagube din cauza acestui urs, acestori urși, că sunt foarte mulți, și am vrut să trag un semnal de alarmă să se sesizeze când ne fac pagube și nouă la animalele domestice."

Primarul din comuna Saschiz, unde a fost găsit ursul, spune că în zonă sunt deseori accidentate animale sălbatice. Dar că și cel care a transportat animalul în pădure a greșit.

Ovidiu Şoaita, primar Saschiz: "El, fermier fiind, s-a dus se pare acolo și greșeala lui a fost că trebuia să anunțe poliția. În primul rând, cel care a accidentat și lovit ursul ar fi trebuit să anunțe poliția. Un sfert din sat l-am închis cu gard electric tocmai ca să nu vină urșii la gospodăriile localnicilor."

Ioan Palaşan, consilier local: "Greșeala mea, după aia am aflat, că trebuia să sun la 112. Dar vedeți că pe șoseaua asta în fiecare zi se întâmplă. Ori lovește, ori. Acum mai încolo o lovit. Căprioare, arici, vulpi. Acuma nu ne apucăm să sunam toată ziua bună ziua la 112."

Polițiștii fac cercetări.

Aurica Sabău, purtător de cuvânt IPJ Mureș: "Animalul în cauză a fost găsit decedat, înainte de a fi transportat cu vehiculul respectiv. Polițiștii Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase Mureș au întocmit dosar penal în baza Legii vânătorii și a protecției fondului cinegetic pentru stabilirea cu exactitate a tuturor împrejurărilor în care a avut loc evenimentul."

Clipul postat pe rețelele de socializare a creat indignare. Au reacţionat şi organizații non guvernamentale pentru protecția animalelor.