Amplă acțiune în Argeș: Tren cu 90 de cerșetori oprit de polițiști la Pitești

O amplă acțiune a polițiștilor împotriva unei rețele de cerșetorie a avut loc sâmbătă, 1 octombrie, la Gara Sud Pitești. Cerșetorii veneau constant la Pitești și își făceau veacul în centrul orașului și pe lângă mai multe biserici.

Oct 2, 2022 - 18:37
Oct 2, 2022 - 18:39
Urmărește-ne peGoogle news
Amplă acțiune în Argeș: Tren cu 90 de cerșetori oprit de polițiști la Pitești
Foto: Primaria Municipiului Pitești

Concret, aproape 90 de persoane care veneau la cerșit în Pitești cu trenul au fost oprite în Gara Sud din oraș. Polițiștii aveau informații încă de vineri 30 septembrie despre sosirea viitorului tren cu cerșetori. 

După mai multe ore, cele 90 de persoane au fost amprentate, legitimate, identificate și trimise în localitățile de domiciliu. O parte dintre aceste persoane, organizate într-o rețea de cerșetorie, veneau constant la Pitești și își făceau veacul în centrul orașului și pe lângă mai multe biserici. 

Potrivit ”Adevărul”, care citează surse judiciare, unii dintre cerșetori câștigau și 200-250 lei pe zi, sumă din care o mare parte era luată de către capii rețelei. Zeci de polițiști au participat la acțiunea de sâmbătă 1 octombrie de la Gara Sud Pitești. 

Jumătate dintre persoanele oprite în Gara Sud Pitești în dimineața zilei de sâmbătă 1 octombrie sunt beneficiare de ajutor social. Au fost identificați 18 minori care erau împreună cu părinții pentru a cerși și care beneficiau de alocație. Majoritatea persoanelor provin din satul Pătroaia, comuna Crângurile, din județul Dâmbovița. Centralizarea datelor privind această amplă operațiune de combatere a cerșetoriei se va centraliza și finaliza luni 3 octombrie. Astfel de acțiuni vor continua în săptămânile următoare”, precizează reprezentanții Poliției Locale Pitești, care au participat la acțiune împreună cu Poliția Pitești și Poliția Transporturi Feroviare.

Comuna Crângurile se află la 34 de kilometri de Pitești și nu este pentru prima oară când persoane din comuna dâmbovițeană vin cu trenul la cerșit. 

În ultimii ani, sute de locuitori din comuna Crângurile din județul Dâmbovița au fost depistați la cerșit în diferite zone ale țării. În iunie 2021, trei persoane din Crângurile au fost identificate cerșind în Satu Mare de către polițiștii locali și trimise înapoi acasă.

Conform ultimelor date statistice, comuna Crângurile are aproape 3.500 de locuitori, iar câteva sute de persoane din comună sunt beneficiare de ajutoare sociale.