Vladimir Putin, la concertul din Piața Roșie, unde rușii sărbătoresc anexarea celor patru regiuni ucrainene: Victoria va fi a noastră!

Imnul Rusiei răsună în boxe, iar lumea flutură drapelul național. Pe scena, Putin pare foarte emoționat, dar dârz. Câteva lacrimi i se scurg pe obraz. Puțin joc teatral e necesar oricărui om politic care se află în dificultate, relatează hotnews.ro.

Sep 30, 2022 - 20:10
Urmărește-ne peGoogle news
Vladimir Putin, la concertul din Piața Roșie, unde rușii sărbătoresc anexarea celor patru regiuni ucrainene: Victoria va fi a noastră!
Foto: MFA Russia/ Twitter

Bine ați avenit acasă! Victoria va fi a noastră!”, a declarat președintele rus în aplauzele unei mulțimi de câteva mii de susținători. "Bine ați venit acasă", le-a spus el locuitorilor din teritoriile ucrainene anexate, afirmând că aceștia "s-au întors în patria lor istorică".

Președintele rus Vladimir Putin a semnat vineri tratatele de anexare a teritoriilor parțial ocupate din Ucraina - Doneţk, Lugansk, Herson şi Zaporojie - marcând momentul printr-un discurs delirant, de peste 40 de minute, în care a acuzat Occidentul și Statele Unite că vor să transforme Rusia într-o colonie și a avertizat: "Ne vom apăra teritoriul prin toate mijloacele".

Președintele ucrainean Vladimir Zelenski a declarat vineri că Kievul este pregătit pentru discuții cu Moscova, dar cu un alt președinte rus decât Vladimir Putin. "Suntem pregătiți pentru dialog cu Rusia, dar cu un alt președinte rus", a spus el într-o adresă video postată pe canalul său Telegram, potrivit Tass.