Mesajul președintelui Klaus Iohannis, după ce Rusia a anexat patru teritorii din Ucraina

Președintele Klaus Iohannis a transmis vineri, 30 septembrie, că România a adoptat, împreună cu ceilalți membri ai Consiliului European, o Declarație comună în care „respingem ferm și condamnăm fără echivoc anexarea ilegală de către Rusia a regiunilor ucrainene Donețk, Lugansk, Zaporojie și Herson”.

Urmărește-ne peGoogle news
Mesajul președintelui Klaus Iohannis, după ce Rusia a anexat patru teritorii din Ucraina
Foto: Presidency.ro

Uniunea Europeană, inclusiv România, nu recunoaște și nu va recunoaște niciodată referendumurile ilegale orchestrate de Rusia, prin încălcarea gravă a independenței, a suveranității și a integrității teritoriale ale Ucrainei”, se arată în mesajul Administrației Prezidențiale.

Palatul Cotroceni a precizat în comunicat că România va sprijini în continuare Ucraina, din toate punctele de vedere, inclusiv militar.

„Cerem tuturor Statelor și organizațiilor internaționale să respingă această anexare ilegală. Uniunea Europeană, inclusiv România, este ferm alături de Ucraina. Vom continua să oferim un puternic sprijin economic, militar, social și financiar Ucrainei”, a precizat Administrația Prezidențială.

Mesajul șefului statului vine în contextul în care președintele rus Vladimir Putin a anunțat oficial integrarea noilor teritorii, Doneţk, Lugansk, Herson şi Zaporojie, în Federația Rusă.