Șeful DNA: Niciun magistrat nu a mai fost acuzat de corupţie, de când DNA a pierdut competența anchetării acestora

Procurorul-şef al DNA, Crin Bologa, a afirmat, joi seară, că până în momentul în care Direcţia Naţională Anticorupţie a pierdut competenţa de a cerceta magistraţi peste 160 de procurori sau judecători au fost trimişi în judecată pentru fapte de corupţie, iar, ulterior, niciunul nu a mai fost pus sub acuzare pentru astfel de fapte.

Sep 30, 2022 - 07:06
Sep 30, 2022 - 07:08
Urmărește-ne peGoogle news
Șeful DNA: Niciun magistrat nu a mai fost acuzat de corupţie, de când DNA a pierdut competența anchetării acestora
Foto: Captura video

Întrebat, la TVR Info, despre remarca unui expert anticorupţie referitoare la dispariţia corupţiei din rândul magistraţilor de la momentul înfiinţării Secţiei pentru investigarea infracţiunilor din justiţie, Bologa a răspuns:

"Noi, până în anul 2018, am trimis în judecată aproximativ 160 de procurori şi judecători pentru fapte de corupţie, majoritatea dintre aceştia au fost condamnaţi. Ei bine, din 2018 până astăzi, niciun procuror sau judecător n-a mai fost pus sub acuzare pentru fapte de corupţie, darămite să mai fie şi trimis în judecată. Lupta împotriva marii corupţii înseamnă şi lupta împotriva corupţiei din sistemul judiciar. Eu sper ca procurorii care acum sunt desemnaţi să efectueze urmărirea penală să aibă rezultate în acest domeniu, pentru că (...) este greu să cred că a dispărut corupţia din sistemul judiciar prin pierderea competenţei de către DNA".