Corpul de control al ministrului de Interne verifică achiziția noilor BMW-uri ale Poliției Române

Ministrul de Interne, Lucian Bode, a solicitat Corpului de control să facă verificări în ceea ce priveşte achiziţia de maşini de poliţie marca BMW, a anunțat joi, 29 septembrie, purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru.

Sep 30, 2022 - 06:33
Urmărește-ne peGoogle news
Corpul de control al ministrului de Interne verifică achiziția noilor BMW-uri ale Poliției Române
Foto: Sindicat Europol

”Dacă vă referiţi la interesul public manifestat faţă de achiziţia unor maşini de poliţie pentru Poliţia Naţională, pot să vă confirm că ministrul Afacerilor Interne a cerut Corpului de control să facă verificări privind procedurile derulate cu această ocazie, iar la finalul verificărilor Ministerul Afacerilor Interne va prezenta public aceste concluzii”, a anunțat Cărbunaru, după şedinţa de Guvern.

Şeful Poliţiei Române, Benone Matei, a declarat luni că procedura de achiziţie a autospecialelor BMW pentru dotarea IGPR a fost supravegheată de Agenţia Naţională de Achiziţii Publice.

”Pe toată durata derulării procedurii de achiziţie, Poliţia Română a beneficiat de verificarea observatorilor Agenţiei Naţionale de Achiziţii Publice, care, la finalizarea evaluării, au emis 'avizul conform necondiţionat final' - fără de care nu era posibilă semnarea Acordului-Cadru”, a spus Benone Matei într-o declaraţie de presă.

În urma suspiciunilor discutate în spațiul public privind atribuirea contractului, europarlamentarul Renew Europe Alin Mituţă a anunțat că a sesizat Parchetul European cu privire la achiziţia BMW-urilor. Sesizări privind licitația au fost depuse și de USR.