Primul român devenit campion mondial la box profesionist, arestat după ce a înjunghiat un bărbat

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul București au dispus începerea urmării penale pe numele a 17 persoane care s-au încăierat luna trecută în București, incident în urma căruia un bărbat a fost înjunghiat în piept.

Sep 28, 2022 - 20:31
Urmărește-ne peGoogle news
Primul român devenit campion mondial la box profesionist, arestat după ce a înjunghiat un bărbat
Foto: Poliția Română/ imagine cu caracter ilustrativ

Pe 26 august, membrii a două grupuri, pe fondul unui conflict, s-au încăierat la intersecția dintre Splaiul Unirii și șoseaua Mihai Bravu. Participanții la încăierare s-au agresat reciproc cu bâte, țevi metalice, topoare, cuțite și macete. Mai multe dintre autoturismele cu care aceștia veniseră au fost avariate, iar mai mulți dintre participanții la bătaie au fost răniți.

Unul dintre cei implicați a fost, însă, rănit grav. Bărbatul a fost înjunghiat în piept de către un membru al grupării adverse, informează Parchetul de pe lângă Tribunalul București.

Marți, 27 septembrie, polițiștii au făcut 13 percheziții domiciliare, 18 persoane fiind aduse la audieri. În urma audierilor, procurorii au decis măsura controlului judiciar pentru 16 persoane pentru încăierare și tulburarea ordinii și liniștii publice.

Totodată, față de bărbatul bănuit că și-ar fi înjunghiat unul dintre rivali, cercetat pentru tentativă de omor, încăierare și tulburare a ordinii publice, procurorii au sesizat Tribunalul București cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Potrivit Gândul.ro, care citează surse judiciare, cel care a înjunghiat un alt bărbat în piept se numește Petrică Paraschiv și este primul român devenit campion mondial la box profesionist.

După ce s-a lăsat de sport, Paraschiv s-a apucat de infracțiuni mărunte și a fost prins în flagrant, de mai multe ori, de polițiștii bucureșteni, în timp ce fura din buzunare în mijloacele de transport în comun. Ulterior, acesta s-a implicat în traficul de droguri și a fost arestat preventiv, după un flagrant organizat de polițiștii BCCO.