Sindicaliștii din penitenciare: Cu banii din BMW-uri MAI putea angaja şi plăti peste 2.000 de poliţişti

Federaţia Sindicatelor din Administraţia Naţională a Penitenciarelor (FSANP) critică achiziţia de BMW-uri a Ministerului Afacerilor Interne (MAI) şi arată că banii cheltuiţi pe bolizii de lux, într-un an, ar fi ajutat ministerul să angajeze şi să plătească aproximativ 2.062 de poliţişti

Sep 28, 2022 - 19:29
Urmărește-ne peGoogle news
Sindicaliștii din penitenciare: Cu banii din BMW-uri MAI putea angaja şi plăti peste 2.000 de poliţişti
Foto: IPJ Cluj/ imagine cu caracter ilustrativ

"Cei aproximativ 2.062 de poliţişti ar fi putut fi un real folos pentru cetăţeanul român, întrucât ar fi contribuit la creşterea siguranţei românilor, în contextul în care România se numără printre statele cu cei mai puţini poliţişti din Uniunea Europeană. Mai puţini poliţişti în stradă, mai multe infracţiuni comise, mai multe victime ale infractorilor.

Cei aproximativ 2062 de poliţişti ar fi putut diminua numărul orelor suplimentare efectuate de poliţiştii surmenaţi de multitudinea de sarcini incalificabile ale unor şefi înrolaţi politic şi care au tot interesul să slăbească autoritatea şi calitatea poliţiei române. Poliţiştii slab pregătiţi şi insuficienţi fac aproape imposibilă descoperirea infracţiunilor sau a faptelor reprobabile, iar cetăţeanul de rând decontează", se spune în comunicatul citat.

Conform sursei citate, cei aproximativ 2.062 de poliţişti ar fi putut reduce deficitul de personal din poliţie, situaţie care ar fi condus la eficientizarea activităţii poliţieneşti şi la degrevarea de sarcini suplimentare ale actualilor poliţişti.

"Miile de dosare care zac efectiv în sertarele Inspectoratelor Judeţene de Poliţie, din cauza lipsei de personal, s-ar fi redus considerabil", se menţionează în comunicat.

Federaţia Sindicatelor din Administraţia Naţională a Penitenciarelor (FSANP) atrage atenţia Ministerului Justiţiei (MJ) "să se poziţioneze departe de asemenea achiziţii cu iz favorizant, ilegal şi obscen de păguboase pentru cetăţean, pentru instituţia penitenciară şi pentru poliţiştii de penitenciare".

„Într-un târziu, vinovaţii vor răspunde penal. Realitatea a demonstrat că intangibilii unei epoci politice trecute, care au abuzat de banul public, sunt actuali puşcăriaşi", se mai spune în comunicat.