Bărbat din București, obligat să plătească 10 mii de euro daune morale pentru că și-a deranjat timp de patru ani vecinul

Un bucureștean trebuie să îi plătească unui vecin daune morale în valoare de 10.000 de euro, plus cheltuieli de judecată, pentru obiceiul de a da muzica tare, dar și pentru că a provocat și alte zgomote deranjante.

Urmărește-ne peGoogle news
Bărbat din București, obligat să plătească 10 mii de euro daune morale pentru că și-a deranjat timp de patru ani vecinul
Foto: Pixabay/ Imagine cu caracter ilustrativ

Timp de patru ani, Liviu spune că a fost terorizat de vecinul său de deasupra care, până de curând, a fost într-o petrecere continuă.

Când a ajuns la concluzia că amenzile date de poliţişti nu îl potolesc pe vecinul petrecăreţ, acesta şi-a căutat dreptatea în instanţă, unde a câştigat.

Drept urmare, vecinul lui trebuie să îi plătească daune morale în valoare de 10.000 de euro, plus cheltuieli de judecată de peste 4.000 de lei. Decizia nu este însă definitivă.

Reprezentanții asociaţiilor de proprietari spun că, în astfel de cazuri, când locatarii au probleme cu vecinii gălăgioși, chiar și polițiștii dau greu amenzi. Dintr-un singur motiv: aceștia nu au aparatura necesară pentru a măsura pe loc dacă a fost depăşit nivelul maxim admis al decibelilor, astfel încât să-i poată sancționa pe vinovați.

Amenzile pentru nerespectarea orelor de liniște sunt cuprinse între 500 și 1.500 de lei.