Şoferul unui microbuz şcolar din Argeș a fost prins beat la volan, în timp ce transporta elevi

Şoferul unui microbuz şcolar a fost prins beat la volan, în timp ce transporta patru elevi și un profesor. S-a întâmplat într-o comună din județul Argeș. Bărbatul s-a ales cu dosar penal.

Urmărește-ne peGoogle news
Şoferul unui microbuz şcolar din Argeș a fost prins beat la volan, în timp ce transporta elevi
Foto: IPJ Argeș

Marți, 27 septembrie, în jurul orei 12:00, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Leordeni - Postul de Poliție Teiu au depistat un bărbat de 59 de ani, din comuna argeșeană Teiu, care conducea un microbuz de transport școlar, pe raza localității Teiu, în timp ce se afla sub influența alcoolului.

„În urma testării cu aparatul etilotest, a rezultat o valoare mai mare decât limita de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care celui în cauză i-au fost recoltate probe biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei”, explică Biroul de Presă al Inspectoratului Județean de Poliție Argeș.

În momentul în care mijlocul de transport a fost oprit de agentul de poliție, în interior se aflau cinci pasageri: patru elevi și un cadru didactic.

„În cauză a fost întocmit dosar penal conform art. 336 din Codul Penal, iar verificările continuă”, precizează IPJ Argeș.

Trebuie precizat faptul că, în perioada 30 august – 2 septembrie 2022, polițiștii argeșeni de la Brigada Rutiară au derulat o serie de activităţi educativ-preventive şi de verificare a autovehiculelor special destinate transportului de elevi. 

Cu acest prilej,139 de astfel de autovehicule au fost reinventariate, iar polițiștii rutieri au reinstruit 137 de conducători auto cu privire la conduita preventivă pe timpul efectuării transportului.

Printre ei se afla și șoferul prins marți beat la volan.

„Instruirea conducătorului auto în cauză, cu privire la respectarea normelor rutiere, a fost realizată în data de 30 august 2022”, adaugă Biroul de Presă al Inspectoratului Județean de Poliție Argeș.

Incidentul are loc la doar câteva zile de la încheierea proiectului ROADPOL Safety Days, destinat conștientizării tuturor categoriilor de participanți la traficul rutier, cu privire la riscurile la care se expun.