VIDEO - Scandal în Parlament, din cauza majorării salariilor: Conflict între George Simion și deputatul PSD Gabriel Zetea

Un nou scandal a avut loc, marți, la Parlament. Doi deputați au fost gata să se ia la bătaie, din cauza majorării salariilor parlamentarilor și primarilor.

Sep 27, 2022 - 17:41
Urmărește-ne peGoogle news
VIDEO - Scandal în Parlament, din cauza majorării salariilor: Conflict între George Simion și deputatul PSD Gabriel Zetea
Foto: Captură Video Hotnews.ro

Deputatul PSD Gabriel Zetea s-a enervat după ce liderul grupului parlamentar AUR, George Simion, a început să-l acuze de ipocrizie în privința motivului pentru care social-democrații au anunțat că susțin majorarea salariilor primarilor.

Cei doi parlamentari au fost la un pas să se ia la bătaie, sub ochii celorlalți colegi prezenți la Comisia de Muncă din Camera Deputaților.

”Domnule Simion, știți că angajații din administrația locală nu pot să crească salariile la zeci de mii de români pentru că astăzi au salarii de două mii de lei?”, a întrebat Gabriel Zetea, PSD.

”Nu, voi vreți la voi, la salariile voastre.”, a spus George Simion, AUR: 

În acest scandal a intervenit și un coleg al lui George Simion, deputatul AUR Dan Tănasă, care a strigat și el la adresa deputatului PSD: ”Mincinosule! Mincinosule”.

Coaliția PSD-PNL-UDMR promite că va modifica ordonanța privind majorarea salariilor demnitarilor. Doar primarii ar putea beneficia de prevederile legale pentru majorarea salariilor.

Comisia pentru muncă şi cea pentru buget de la Camera Deputaţilor s-au reunit, marţi, pentru a da raport pe ordonanţa de urgenţă prin care au fost mărite salariile parlamentarilor şi primarilor.

Liderul deputaților PSD, Alfred Simonis, a cerut ca cele două comisii să se întrunească în şedinţă şi să respingă amendamentul cu privire la creşterea indemnizaţiilor demnitarilor.

Și celelalte grupuri parlamentare au anunțat că susțin eliminarea majorării salariilor parlamentarilor, inclusiv cei din opoziție, care i-au acuzat pe cei din PSD-PNL că sunt ipocriți.