PSD, despre plagiatul lui Sorin Cîmpeanu: Riscăm să transformăm proiectul România Educată în România Eșuată

Bogdan-Radu Balanişcu, secretar de stat la Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor, a declarat luni, 26 septembrie, referitor la acuzațiile de plagiat care îl vizează pe ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, că, ”atât timp cât ţii în funcţie un om care este pătat, îţi faci rău propriului partid”.

Sep 27, 2022 - 06:51
Sep 27, 2022 - 06:52
Urmărește-ne peGoogle news
PSD, despre plagiatul lui Sorin Cîmpeanu: Riscăm să transformăm proiectul România Educată în România Eșuată
Foto: Sorin Cîmpeanu/ Facebook

”Ideea este de principiu, plagiatul este plagiat şi punct şi nu trebuie tolerat din acest punct de vedere şi cu atât mai mult persoanele politice care deţin poziţii publice şi importante la nivel naţional şi local ar trebui să fie şi mai responsabile din punctul acesta de de vedere. Raportat la dacă PSD decide sau nu să îi retragă sprijinul politic, este o chestiune de bucătărie internă a celor de la PNL”, a spus Bogdan-Radu Balanişcu la Profit News TV.

Reprezentantul PSD a arătat că problema plagiatului ministrului Educaţiei şi o posibilă decizie de remaniere a acestuia ”este o decizie internă a celor de la PNL ce fac, după ce se termină ancheta respectivă”.

”Ce ştiu este că, atât timp cât ţii în funcţie un om care este pătat din punctul acesta de vedere, îţi faci rău propriului partid, şi asta este o chestiune la care ar trebui să se gândească cei de la PNL”, a spus Bălănişcu.

El s-a referit la legile educaţiei, precizând că îl îngrijorează ceea ce s-a discutat şi se discută vis-à-vis de acest pachet de legi.

”Riscăm să transformăm marele proiect trâmbiţat atâţia ani de zile de către preşedintele ţării, din "România educată" în "România eşuată", cu aceste legi şi am încredere în colegii mei social-democraţi că vor veni la nivelul Camerei şi al Senatului cu amendamente astfel încât să găsim o cale, împreună cu colegii din coaliţie, ca aceste legi să facă bine ţării. În momentul acesta riscăm să îi dăm deoparte pe tinerii din mediul rural care doresc să înveţe”, a mai spus secretarul de stat la Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor.

Întrebat dacă el l-ar remania pe Sorin Cîmpeanu, dacă ar fi premier, Bogdan Radu Balanişcu a spus: ”Aş avea cu siguranţă dorinţa de a vedea care este finalitatea anchetei, nişte discuţii la nivel de coalţie cu partidul care l-a propus şi în funcţie de aceste chestiuni, deciziile se pot lua în cunoştinţă de cauză şi în interesul românilor. Orice problemă de imagine au un politician duce la decredibilizarea clasei politice”.

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, este acuzat că ar fi plagiat, într-un curs de specialitate, 92 de pagini din munca a doi profesori de la Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară din Bucureşti, alături de care a semnat, în 2000, ca al patrulea autor, nouă pagini dintr-un curs universitar.