Sorin Cîmpeanu, despre acuzațiile de plagiat: Sunt încercări de a bloca Legile Educaţiei

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a reacționat luni, 26 septembrie, după acuzațiile de plagiat apărute în presă, susținând că ”obiectivul principal al acestui articol este blocarea legilor educaţiei”.

Sep 26, 2022 - 19:06
Urmărește-ne peGoogle news
Sorin Cîmpeanu, despre acuzațiile de plagiat: Sunt încercări de a bloca Legile Educaţiei
Foto: Guvernul României

Ministrul a declarat că este vorba despre hărţuiri care durează de multă vreme şi a adăugat că legile educaţiei îşi vor continua parcursul firesc, legal, spre adoptare.

”Obiectivul principal al acestui articol este blocarea legilor educaţiei. Sunt hărţuiri care datează de multă vreme, de care am luat act, am înţeles că au fost probleme cu teza de doctorat, după care nu au mai fost probleme cu teza de doctorat”, a spus Sorin Cîmpeanu.

El a precizat: ”Vă fac un anunţ. Legile educaţiei îşi vor continua parcursul firesc, legal spre procesul de adoptare”.

Sorin Cîmpeanu a arătat că nu va fi influenţat de astfel de încercări.

”Astfel de încercări de a opri în cursul lor firesc legile educaţiei, care sunt de interes pentru milioane de copii, nu mă pot influenţa, chiar dacă sunt abordări punctuale, personale”, a spus el.

Ministrul Educaţiei este acuzat că ar fi plagiat, într-un curs de specialitate, 92 de pagini din munca a doi profesori de la Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară din Bucureşti, alături de care a semnat, în 2000, ca al patrulea autor, nouă pagini dintr-un curs universitar.