Întâlnire între Lukașenko și Putin: Belarusul și Federația Rusă nu vor tolera umilirea din partea Occidentului

Președintele din Belarus, Aleksandr Lukasenko, a sosit astăzi, 26 septembrie, la Soci, unde s-a întâlnit cu Vladimir Putin.

Sep 26, 2022 - 18:56
Urmărește-ne peGoogle news
Întâlnire între Lukașenko și Putin: Belarusul și Federația Rusă nu vor tolera umilirea din partea Occidentului
Foto: Kremlin/Twitter

Principalele teme ale discuțiilor: „perioada dificilă” prin care trec cele două țări, precum și cuvintele de „recunoștință” față de oamenii care se raportează cu „înțelegere” la ceea ce se întâmplă.

Lukașenko a spus, în timpul unei întâlniri cu jurnaliştii, că viitorul UE şi al Occidentului este cooperarea cu Belarus şi Rusia, informează agenția Belta.

Dictatorul bielorus crede că viitorul este indisolubil legat atât de Republica Belarus, cât și de Federația Rusă. Minskul și Moscova sunt gata să furnizeze resurse energetice țărilor UE și, în schimb, să cumpere bunuri necesare țărilor lor.

Putin a subliniat că cere „respect pentru Rusia” din partea Occidentului. Lukașenko i-a preluat imediat cuvintele, spunând că Republica Belarus și Federația Rusă nu vor tolera umilirea.

Potrivit lui Lukasenko, totul a început cu Trump în SUA, iar Biden îi continuă retorica. Se presupune că ambii și-au pus o „coroană” pe cap și cred că „stăpânesc întreaga lume”.

El este sigur că toți locuitorii Federației Ruse îl susțin pe Putin în politica sa externă și internă.