Judecătoarea Adriana Stoicescu după ce Senatul a votat ca ratele magistraților să fie plătite de stat: Nu există prevedere mai grețoasă și mai nesimțită

Judecătoarea Adriana Stoicescu a carcterizat în termeni foarte duri inițiativa prin care statul urmează să plătească ratele bancare ale magistraților care doresc să-și cumpere sau să-și construiască o casă.

Sep 25, 2022 - 08:53
Sep 25, 2022 - 08:55
Urmărește-ne peGoogle news
Judecătoarea Adriana Stoicescu după ce Senatul a votat ca ratele magistraților să fie plătite de stat: Nu există prevedere mai grețoasă și mai nesimțită
Foto: 7Media/ imagine cu caracter ilustrativ

Într-un comentariu pe contul său de Facebook, judecătoarea Adriana Stoicescu, cunoscută pentru declarațiile sale foarte dure, a caracterizat drept „grețoasă și nesmițită” inițiativa promovată de senatori.

„Nu există prevedere mai grețoasă și mai nesimțită ca aceea a plății ratelor pentru casă, în cazul magistraților!”, a scris judecătoarea din Timișoara.

Senatul a adoptat, miercuri, 21 septembrie, o propunere legislativă prin care magistraților li se vor plăti ratele pentru casele achiziționate sau construite din credite bancare.

Senatorii au mascat acest nou privilegiu acordat magistraților spunând că banii vor fi luați din sumele acordate cu titlu de chirie. Astfel, aceste sume ar putea fi folosite, chipurile, pentru achitarea ratelor pe care le plătesc pentru achiziţionarea sau construcția unei locuinţe. Au fost înregistrate un număr de 77 de voturi „pentru”, 35 „împotrivă” şi două abţineri.

Mai mult, plenul Senatului a aprobat și amendamentul propus de Comisia juridică, prin care aceste privilegii sunt exstinse și la personalul auxiliar de specialitate din cadrul instanţelor judecătoreşti şi parchetelor care îndeplinesc condiţiile de acordare a compensaţiei lunare pentru chirie.

Dacă legea va trece de Parlament și va fi promulgată, de aceste beneficii vor avea parte magistrații și personalul și personalul auxiliar care au în derulare contracte de credit ipotecar imobiliar, destinat achiziţionării sau construirii unei locuinţe sau care au încheiat un contract de vânzare cu plata în rate a unei locuinţe. Însă, prevederile vor fi valabile doar pentru acele rate care urmează să fie plătite după intrarea în vigoare a legii.

Propunerea legislativă a fost iniţiată de un grup de deputaţi PNL şi UDMR și stipulează că se acordă acceastă compensație lunară doar pentru o singură locuință achiziționată în timpul carierei. Potrivit proiectului de act normativ, prin locuinţă se înţelege construcţia alcătuită din una sau mai multe camere de locuit, cu dependinţele, dotările şi utilităţile necesare, care satisface cerinţele de locuit ale unei persoane sau familie.

După votul de la Senat, propunerea legislativă urmează să ajungă la Camera Deputaţilor, for decizional în acest caz. Legea va intra în vigoare dacă va trece de Parlament și va fi promulgată de președintele Klaus Iohannis.

sursa: Facebook, Gândul.ro