Generalul Mizințev a fost avansat în funcție și numit ministru adjunct al apărării al Federației Ruse

Generalul colonel Mihail Mizințev, șeful Centrului de control al apărării naționale al Federației Ruse , a fost numit ministru adjunct al apărării, responsabil cu logistica forțelor armate, scrie Meduza, care preia un comunicat al Ministerului Apărării de la Moscova.

Urmărește-ne peGoogle news
Generalul Mizințev a fost avansat în funcție și numit ministru adjunct al apărării al Federației Ruse
Foto: mid.ru

Generalul de armată Dmitri Bulgakov, care a deținut această funcție, va fi mutat „în altă funcție”, se arată în comunicatul de presă al Ministerului.

Mihail Mizințev, împreună cu șeful serviciului de presă al Ministerului Apărării, Igor Konașenkov, au făcut în mod regulat declarații presei în timpul războiului din Ucraina.

Armata ucraineană a susținut că Mizințev a condus asediul asupra orașului Mariupol, în primăvară, în urma căruia i s-a atribuit porecla „măcelarul lui Mariupol”. Se spune că e cel care a dat ordinul de bombardare a unei maternități și a teatrului din oraș, unde se adăpostiseră aproape 1.000 de femei, copii și bătrâni.

Oficial, rușii susțin că Mizințev a fost responsabil cu evacuarea civililor din oraș și asigurarea securității acestora.

Generalul Dmitri Bulgakov era ministru adjunct al Apărării din 2 decembrie 2008.