Președintele Iranului a anulat un interviu, pentru că jurnalista a refuzat să poarte văl

Jurnalista CNN Christiane Amanpour a refuzat să poarte un văl în timpul interviului cu președintele Iranului, Ebrahim Raisi. Gestul ei a dus la anularea interviului față în față cu șeful statului iranian.

Sep 23, 2022 - 06:43
Sep 23, 2022 - 07:07
Urmărește-ne peGoogle news
Președintele Iranului a anulat un interviu, pentru că jurnalista a refuzat să poarte văl
Foto: Creative Commons Attribution 4.0 International License

Șefa secției internaționale a CNN a postat pe Twitter mesaje în care a afirmat că un consilier al președintelui iranian a venit „la 40 de minute după ora la care interviul ar fi trebuit să înceapă” și i-a transmis că șeful statului iranian ar dori ca jurnalista să poarte un văl. Amanpour a refuzat să facă acest lucru, iar consilierul iranian i-a transmis că în aceste condiții interviul nu poate avea loc. 

„Interviul nu a avut loc. În contextul în care manifestaţiile continuă în Iran şi sunt ucişi oameni, ar fi fost important de vorbit cu preşedintele Raisi”, a scris Christiane Amanpour pe Twitter.

În ultimele zile, iranienii au ieșit în stradă pentru a protesta în legătură cu moartea Mahsei Amini. Tânăra a fost ucisă în timp ce se afla în custodia poliției. Aceștia o reținuseră pentru că nu avea o ținută care să respecte normele islamice și nu purta corect vălul, notează adevărul.ro. 

În timpul manifestațiilor care au avut loc în mai multe orașe din țară, au murit cel puțin 17 persoane, potrivit guvernului iranian.