Generalul american Ben Hodges: Soldații din armata Rusiei nu mai vor să lupte, sunt extenuați

Fostul comandant al trupelor SUA în Europa, generalul în rezervă Ben Hodges, a afirmat că forțele invadatoare nu vor mai putea recâștiga teritoriile pierdute în ultima lună, în fața armatei ucrainene. Situație care ar putea determina Rusia să utilizeze armele nucleare.

Sep 20, 2022 - 20:46
Urmărește-ne peGoogle news
Generalul american Ben Hodges: Soldații din armata Rusiei nu mai vor să lupte, sunt extenuați
Foto: US Army Europe

Este un citat celebru din Hemingway. Un tip îl întreabă pe un altul: cum ți-ai pierdut toți banii? Iar acesta răspunde: inițial treptat, iar apoi brusc. Așa a căzut și Uniunea Sovietică. Pentru mine, a fost o surpriză totală. 

 Și cred că semnele sunt aici - bineînțeles, aș putea să mă înșel și să fiu singura persoană care crede asta. Sunt mii de arme nucleare pe teritoriul Rusiei. Sunt foarte multe mici regiuni etnice, care abia așteaptă să scape de vechiul Imperiu Rus.  

Energie, infrastructură, milioane de oameni încă depind de grâne și energie din Rusia. Deci există îngrijorări reale. Trebuie să ne gândim serios cum putem să prevenim situația aceasta să devină un dezastru total cu impact asupra noastră, a tuturor.  

Este prea devreme să ne gândim la o paradă a victoriei, dar cred că suntem acum într-un punct ireversibil în favoarea Ucrainei. În ultima săptămână am văzut o combinație de pregătiri minuțioase, utilizarea abilă a armelor din vest, soldați bine antrenați și disciplinați, un plan foarte bun de decepționare.  

Toate aceste elemente se prăvălesc peste o armată a Rusiei care, cel puțin în momentul acesta nu vrea să lupte. Soldații sunt extenuați, nu mai au provizii, acesta este momentul actual", a afirmat generalul Ben Hodges.