Marcel Ciolacu vrea să meargă la Bruxelles cu Nicolae Ciucă, pentru a negocia majorarea pensiilor

Președintele Camerei Deputaților Marcel Ciolacu a anunțat că e posibil să meargă cu premierul Nicolae Ciucă la Bruxelles pentru a negocia majorarea pensiilor cu reprezentanţii Comisiei Europene.

Sep 20, 2022 - 20:05
Urmărește-ne peGoogle news
Marcel Ciolacu vrea să meargă la Bruxelles cu Nicolae Ciucă, pentru a negocia majorarea pensiilor
Foto: Captură video Guvernul României

Nu. Au început deja discuţiile pe bugetul pe anul viitor. Am anunțat deja că va fi prima oară în istoria României postdecembriste când începem discuţiile pe buget, să le finalizăm în luna noiembrie. Ştiţi cum se vota pe repede înainte de Crăciun, în ajunul Crăciunului bugetul României”, a afirmat Marcel Ciolacu, întrebat marţi la Parlament dacă au fost discuţii în coaliţie despre majorarea pensiilor.

Chestionat despre negocierile cu cei de la CE privind creşterea pensiilor, Ciolacu a răspuns: „În acest moment, premierul colectează de la absolut toţi miniştri un draft întreg cu care se va merge la Bruxelles pentru a se negocia”.

„Este posibil ca atât premierul, cât şi eu să mergem împreună să ducem aceste negocieri cu Comisia Europeană”, a completat Ciolacu.

El a mai spus că „aceste măsuri se iau în bugetul de stat pe anul viitor”. „Pentru prima oară în politica românească începem aceste discuţii. Eu menţin măsurile anunţate de către PSD”, a conchis liderul social-democraţilor.