Doctoriță condamnată pentru ultraj judiciar, după ce a încercat să-și răzbune soțul, reținut într-un dosar de corupție

Elisabeta Onigaș, medic de familie din Sighișoara, a fost condamnată la pedeapsa de 3 ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de ultraj judiciar, printr-o sentință a Judecătoriei Mureș.

Sep 20, 2022 - 06:43
Sep 20, 2022 - 07:06
Urmărește-ne peGoogle news
Doctoriță condamnată pentru ultraj judiciar, după ce a încercat să-și răzbune soțul, reținut într-un dosar de corupție
Foto: Pixabay/ Imagine cu caracter ilustrativ

Doctorița a fost deferită justiției pentru că a amenințat cu moartea judecătorul care a autorizat perchezițiile în dosarul de corupție care îl viza pe soțul acesteia, Dinu Onigaș, șeful Secției Pneumologie de la Spitalul Municipal Sighișoara.

Dinu Onigaș era anchetat într-un dosar de corupție alături de mai mulți colegi, dar și de funcționari publici, acuzați că au primit mită (bani și bijuterii scumpe) pentru a facilita menţinerea în plată a pensiilor de invaliditate. În timpul perchezițiilor care au fost făcute în casele suspecților, polițiștii au găsit pe lângă documente care interesau ancheta, sumele de 150.145 euro, 59.495 lei şi 100 dolari, 39 inele, 3 brăţări, un ceas din aur, 11 coliere, 24 perechi de cercei, 2 broşe, 6 pandantive şi 7 bănuţi din aur.

Polițiștii de la DGA Mureș au percheziționat și casa medicului Onigaș, în data de 3.06.2021, iar la finalul acțiunii, doctorul a fost luat la audieri încătușat. Situația nu a convenit deloc soției, Elisabeta Onigaș, care a luat decizia să se răzbune pe judecătorul care semnase mandatul de percheziție.

În acest sens, a mers la Oficiul Poștal nr. 1 Sighișoara unde a scris, personal, un bilet cu textul „Domnule procuror și doamna judecător, dacă vă atingeți de medicii din Sighișoara sfârșiți ca domnul din Arad!”, făcând referire la celebrul caz al afaceristului arădean care a murit într-un atentat cu bombă în luna mai 2021.

Femeia a pus scrisoarea într-un plic pe care l-a timbrat, a scris pe plic adresa Tribunalului Mureș și numele destinatarului apoi l-a introdus în cutia poștală din fața oficiului.

Mesajul de amenințare a ajuns câteva zile mai târziu exact la destinatar, iar judecătorul amenințat cu moartea a considerat că expeditorul poate fi acuzat de ultraj judiciar, motiv pentru care a făcut plângere la poliție.

Autoarea a fost identificată fără probleme. Doctorița nu a realizat că a lăsat mult prea multe urme pe plic, de la amprente până la ADN (folosise limba pentru a umezi lipiciul de pe spatele timbrului poștal), în plus, legătura cu lotul de medici corupți era mai mult decât evidentă.

La audieri, doctorița Onigaș a recunoscut tot, susținând că a decis să trimită acel mesaj de amenințare judecătorului pentru că atât ea, cât și soțul acesteia, au fost extrem de surprinși de percheziții, fiind nevoiți să ia medicamente pentru a se liniști. În plus, când și-a mai văzut și bărbatul în cătușe, a fost foarte afectată.

Doctorița a mărturisit că și-a dat seama a doua zi ce greșeală făcuse și că ar fi încercat să ia scrisoarea din cutia poștală unde o introdusese, dar a ajuns prea trâziu, după ce corespondența fusese ridicată de factorul poștal.

În instanță, doctorița Onigaș a menționat că nu intenționa să își pună în practică amenințările și nu credea că plicul va ajunge la persoana vătămată.

Pe lângă pedeapsa cu închisoare cu suspendare, doctoriței i s-a interzis să se apropie de judecătorul amenințat sau să ia legătura cu el prin orice mod, inclusiv prin intermediul rețelelor de socializare pe o perioadă de trei ani. În plus, Onigaș a fost obligată la muncă în folosul comunității pe o perioadă de 60 de zile, la Primăria Sighișoara.

Sentința a fost dată pe 16 septembrie 2022 de Judecătoria Sighișoara și nu este definitivă

Sursa: Ziare.com