Premierul britanic promite Ucrainei un ajutor militar în valoare de 2,3 miliarde de lire sterline, în 2023

Premierul britanic Liz Truss a anunțat, luni, că va acorda asistență militară Ucrainei în valoare de 2.3 miliarde de lire sterline în 2023.

Urmărește-ne peGoogle news
Premierul britanic promite Ucrainei un ajutor militar în valoare de 2,3 miliarde de lire sterline, în 2023
Foto: Liz Truss/ Facebook

Astfel, premierul britanic va depăși sprijinul acordat până în prezent forțelor armate ucrainene. Asistența militară acordată de guvernul britanic va avea ca scop apărarea ucrainenilor de invazia rusă inițiată de președintele Putin, potrivit Adevarul.ro.

Liz Truss a anunțat noul pachet de asistență militară chiar înainte de plecarea în SUA, acolo unde va încerca să obțină susținere pentru Ucraina în războiul cu Rusia. De asemenea, premierul britanic dorește ca la summitul ONU să mobilizeze liderii mondiali pentru a pune capăt dependenței energetice de gazul rusesc. 

"Închizând robinetele gazoductului Nord Stream, Putin a trimis milioane de oameni din Europa într-o iarnă mai rece şi mai dificilă", a spus premierul britanic.

Lizz l-a felicitat și pe președintele ucrainean Volodimir Zelenski care a recuperat aproximativ 3.000 de kilometri pătrați ocupați de ruși. 

"Victoriile Ucrainei din ultimele săptămâni au fost inspiraţionale. În repetate rânduri, aceşti oameni curajoşi i-au sfidat pe cei care se îndoiesc şi au arătat ce pot face atunci când li se oferă sprijinul militar, economic şi politic de care au nevoie", a spus ea."Mesajul meu pentru poporul Ucrainei este următorul: Regatul Unit va continua să fie în spatele vostru la fiecare pas. Securitatea voastră este securitatea noastră", a spus Liz Truss.