Alertă răpire copil după dispariţia a doi minori dintr-un centru de tip familial din Argeș

Polițiștii din Ștefănești - Argeș desfășoară cercetări, în urma sesizării privind dispariția a doi copii instituționalizați dintr-un centru pentru minori din localitate. Puștii sunt frați și au fugit din centru. A fost activat și mecanismul „Alertă răpire copil“.

Urmărește-ne peGoogle news
Alertă răpire copil după dispariţia a doi minori dintr-un centru de tip familial din Argeș
Foto: IPJ Argeș

Alerta s-a dat luni, 19 septembrie, în jurul orei 16:00. 

Polițiștii din cadrul Poliției Orașului Ștefănești au fost sesizați de către reprezentanții unui centru pentru minori, cu privire la faptul că doi copii, Alexandru Vasile Țițirigă, de 16 ani, și Petrișor Daniel Țițirigă, de 13 ani, au plecat din cadrul centrului, fără a mai reveni.

Alexandru Vasile Țițirigă are 1,50 m înălțime, aproximativ 35 de kg, ochi căprui, păr blond. La momentul plecării ar fi purtat șapcă de culoare neagră, bluză de trening de culoare neagră, tricou alb și pantaloni de tip blug de culoare neagră.

Fratele său, Petrișor Daniel Țițirigă, are 1,36 m înălțime, aproximativ 35 de kg, ochi căprui, păr blond. La momentul plecării ar fi purtat pantaloni de trening și tricou albastru.

A fost activat și mecanismul „Alertă răpire copil”.

„Alertă Răpire Copil” este un mecanism naţional de alertă publică care se declanşează în situaţii de răpire a unui copil, ori în situaţii când vorbim de un copil dispărut a cărui viaţă poate fi în pericol.

După declanşarea alertei, oricine are vreo informaţie despre copilul răpit, este rugat să anunţe imediat poliţia

Persoanele care pot oferi informaţii despre cei în cauză sunt rugate să anunţe Serviciul Unic de Urgenţă 112 sau să ia legătura cu Poliţia Oraşului Ştefăneşti, la telefon 0248 265 185”, transmite IPJ Argeş.