Ministrul Muncii: Am propus ca salariul minim să crească, de la 1 ianuarie, cu 10 procente

PSD vrea o creştere a pensiilor cu minimum 10 procente de la 1 ianuarie, dar în acelaşi timp este necesară şi o creştere a salariului minim brut, afirmă ministrul Muncii.

Sep 19, 2022 - 20:19
Urmărește-ne peGoogle news
Ministrul Muncii: Am propus ca salariul minim să crească, de la 1 ianuarie, cu 10 procente
Foto: Guvernul României

Marius Budăi a anunţat la Iaşi că social-democraţii lucrează la un program de măsuri sociale pentru sprijinirea cetăţenilor în iarna care urmează:

„Începând de astăzi, la nivelul Ministerului Muncii, am declanșat în cadrul comisiei de dialog social o discuție transparentă cu partenerii sociali și mă refer aici la reprezentanții angajatorilor, patronatele și cu reprezentanții angajaților – cu sindicatele, astfel încât de la 1 ianuarie să avem și o creștere a salariului minim brut garantat în plată în România. Salariul minim adecvat trebuie să fie în concordanță cu două elemente extrem de importante și anume 60% din salariul median brut și 50% din salariul mediu lunar.”, a declarat ministrul Muncii.

Marius Budăi a precizat că ulterior vor avea loc discuţii cu mediul de afaceri şi cu sindicatele cu privirea la creşterea salariului minim de la 1 ianuarie.