Şeful Agenţiei Naţionale Antidrog a fost demis în urma declarațiilor șocante legate de activitatea instituției

În urma scandalului de la Agenţia Naţională Antidrog (ANA), în care cel aflat la conducere, Cristian Georgel Ivan, s-a bâlbâit la unele întrebări simple despre consumul de droguri, MAI a decis să numească un nou șef al instituției.

Sep 19, 2022 - 20:16
Urmărește-ne peGoogle news
Şeful Agenţiei Naţionale Antidrog a fost demis în urma declarațiilor șocante legate de activitatea instituției
Foto: Captură video Gândul.ro

Doamna comisar șef de poliție Dabija Georgiana-Ramona, din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române, a fost împuternicită să îndeplinească atribuțiile funcției de director la Agenția Națională Antidrog pe o perioadă de trei luni. Ofițerul are o experiență de peste 22 de ani în structuri ale Ministerului Afacerilor Interne, ultima funcție ocupată fiind cea de director al Institutului de Cercetare și Prevenire a Criminalității. Precizăm că funcția de director la ANA este vacantă din data de 19.11.2018. În luna iulie a.c., a avut loc concursul în vederea încadrării prin recrutare din sursă internă, însă postul nu a fost ocupat. Conducerea ministerului a solicitat ca, în perioada următoare, să fie reluată procedura de concurs în vederea ocupării respectivei funcții”, a comunicat surse din Ministerul Afacerilor Interne, potrivit Adevărul.ro.

Schimbarea conducerii a venit după Cristian Georgel Ivan, care era împuternicit pe funcția de șef al ANA, ar fi dat declarații șocante atunci când a fost întrebat de problema consumului de droguri. „Nimeni nu-şi mai doreşte să… aaa, vorbesc prostii, că mă fac ăia zob. Mă fac ăia zob. Dar asta e, am intrat, joc”, ar fi spus Ivan. Când a fost întrebat ce a vrut să zică, oficialul ANA ar fi precizat: „Păi adevărul, dar nu pot să-l zic”.

Agenția ar trebui să combată și să prevină consumul de droguri, dar fenomenul capătă o amploare tot mai mare. Instituția are un buget de 32 de milioane de lei pe an, dar 26 de milioane se duc pe salarii, iar oricum numărul angajaților este insuficient. Concret, Agenţia Antidrog are în toată ţara 220 de poliţişti, medici şi terapeuţi. Sunt judeţe în care lucrează doar 5 oameni. „Nu, n-am trac, dar nu ştiu, că trebuie să spun lucruri, să nu deranjez pe nimeni, asta e problema mea. Ce să spun? Că e o mizerie? Că nu ai cum să te dezvolţi niciodată cu 5 oameni? Pui chestia asta pe post şi am terminat balamucul. Nu ai cum să faci prevenire cu 5 oameni”, ar fi precizat Cristian Georgel Ivan pentru Observator.