Reacția MAE, după declarațiile făcute de președintele din Belarus, Aleksandr Lukașenko

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a reacționat, duminică, la declarațiile lui Aleksandr Lukașenko, care a spus că Statele Unite împing Europa într-o confruntare militară cu Rusia pe teritoriul Ucrainei și în alte state, inclusiv România.

Sep 18, 2022 - 14:32
Sep 18, 2022 - 15:28
Urmărește-ne peGoogle news
Reacția MAE, după declarațiile făcute de președintele din Belarus, Aleksandr Lukașenko
Foto: MAE/Facebook

Astfel, ministrul afacerilor externe Bogdan Aurescu l-a chemat la sediul MAE pe însărcinatului cu afaceri al Belarus în România pentru discuții. 

"Astfel, partea română respinge ferm astfel de afirmații inadmisibile, care alimentează retorica bazată pe apel la forță și amenințarea cu forța în relațiile internaționale. De asemenea, nu poate fi ignorat rolul și responsabilitatea internațională ale Belarusului în calitate de complice al Rusiei în susținerea războiului de agresiune împotriva Ucrainei", a transmis MAE.

Totodată, "MAE reaminteşte că România este stat membru al NATO şi beneficiază, în cel mai înalt grad, de toate garanţiile de securitate care decurg din acest statut în conformitate cu clauza de apărare colectivă din art.5 al Tratatului Atlanticului de Nord, NATO fiind cea mai puternică alianţă politico-militară din istorie", se mai subliniază în informarea transmisă de ministerul român.