Reacția Ambasadei Ucrainei la București după declarațiile fostului ministru al Educației și de Externe, Andrei Marga

Declarațiile surprinzătoare ale lui Andrei Marga, fost ministru de Externe și al Educației, referitoare la războiul din Ucraina au stârnit un val de critici atât în România, cât și în țara invadată de ruși.

Urmărește-ne peGoogle news
Reacția Ambasadei Ucrainei la București după declarațiile fostului ministru al Educației și de Externe, Andrei Marga
Foto: MAE

După ce declarațiile sale au fost comentate în presa de la Kiev, o reacție a venit, sâmbătă seară, și din partea Ambasadei Ucrainei în România.

”Regretăm că fostul ministru Andrei Marga al unui stat european și democratic face declarații care pun sub semnul întrebării principiile de bază ale dreptului internațional, în special inviolabilitatea frontierelor. Asigurarea respectului deplin pentru aceste principii este baza securității și stabilității pe continent.

Asemenea declarații sunt inacceptabile în nicio circumstanță. Acestea reprezintă o abatere deosebit de flagrantă într-un moment în care Ucraina își apără eroic independența sa și securitatea întregii Europe”, se arată în comunicatul instituției, publicat pe Facebook.

Reacțiile au venit după ce Andrei Marga, actual profesor universitar, a declarat că Ucraina se află în ”frontiere nefirești” și trebuie să cedeze teritorii Rusiei, Ungariei, Poloniei și României.