Aleksandr Lukașenko: SUA împing Europa spre un război cu Rusia. Mâine va fi Moldova, Polonia sau România

Aleksandr Lukașenko, președintele Belarusului, a declarat că Statele Unite ale Americii împing Europa spre o confruntare militară cu Rusia pentru a distruge Ucraina și Belarus și pentru a slăbi Federația Rusă.

Urmărește-ne peGoogle news
Aleksandr Lukașenko: SUA împing Europa spre un război cu Rusia. Mâine va fi Moldova, Polonia sau România
Foto: Kremlin.ru/ Wikimedia

"Statele Unite împing Europa într-o confruntare militară cu Rusia pe teritoriul Ucrainei. Ei nu își ascund planurile. Contractele au fost deja încheiate pentru anii următori. Adică Ucraina va fi distrusă până la pământ. Și obiectivul este să slăbim Rusia și să distrugem Belarus”, a spus Lukașenko sâmbătă, 17 septembrie, la un forum patriotic de pe Arena Minsk dedicat Zilei Unității Naționale, potrivit Interfax.

Discursul șefului statului a fost transmis în direct de postul de televiziune de stat Belarus-1.

Lukașenko și-a exprimat încrederea că Statele Unite sunt instigatorii tuturor conflictelor militare din regiunea europeană.

"America este singura țară care beneficiază de ceea ce se întâmplă aici: pune Europa la locul ei și înlătură concurenții. Azi Ucraina - mâine va fi Moldova sau țările baltice, Polonia sau România. Statele duc un război în Kosovo, încercând să facă presiune asupra Serbiei, aruncând cărbuni într-un conflict mocnit în Karabakh, tulburând apele din Siria”, a spus el.

"Nu totul este simplu în Afganistan şi în statele vecine. Washingtonul este prezent în toate conflictele politice semnificative", a mai spus Lukașenko.