Cod roșu de intervenție la Timișoara, după un incendiu izbucnit la Spitalul de Copii

A fost activat Planul Roșu în urma unui incendiu izbucnit, în noaptea de sâmbătă spre duminică, la Spitalul de Urgență pentru Copii din Timișoara.

Urmărește-ne peGoogle news
Cod roșu de intervenție la Timișoara, după un incendiu izbucnit la Spitalul de Copii
Foto: ISU Timiș

Un fum gros a cuprins primele două etaje ale clădirii, iar 83 de persoane, printre care 42 de copii, au fost evacuate.
 
Incendiul nu s-a propagat, şi nimeni nu a fost rănit. Totuși, pentru unii dintre pacienți a fost necesar transferul la alte spitale.

Probabil totul a pornit de la un scurt circuit la o stație de tratare a aerului, spune managerul unității. Autoritățile continuă, însă, cercetările pentru a afla cauza exactă a incendiului.

„La fața locului au fost alertate și trimise cinci autospeciale de stingere cu apă și spumă, două autoscari de lucru la înălțime, trei ambulanțe SMURD și două autospeciale de transport personal și victime multiple, cu un efectiv de 22 de pompieri”, a declarat Elena Rădulescu, purtătorul de cuvânt al ISU Timiș.

Alarma a fost dată la scurt timp după ora 00:00. 

Cei 42 de copii au fost transferați la alte unități sanitare din Timișoara cu ajutorul a 3 autosanitare SMURD, 7 ambulanțe SAJ, 2 autospeciale de transport personal și victime multiple și un microbuz de transport persoane din cadrul ISU Timiș, astfel:
– 17 copii au fost transferați pe Sectia de Chirurgie pediatrică a aceluiași spital, dintre care un pacient intubat transferat de către personalul spitalului;
– 16 copii au fost transferați la Maternitatea Bega, dintre care 5 au necesitat administrarea de oxigen pe timpul transportului;
– 7 copii transferați pe Sectia de prematuri a Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii “Louis Țurcanu” Timișoara;
– 2 copii au fost transferați la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie “Dr. Victor Babeș” Timișoara, dintre care, un pacient cu COVID și un pacient cu insuficiență respiratorie"
, după cum au transmis reprezentanții ISU Timiș.