O femeie din Irlanda a înghițit 55 de baterii AA și AAA

Medicii de la Spitalul Universitar St. Vincent din Dublin au scos din stomacul și intestinul unei femei de 66 de ani 50 de baterii, după ce aceasta le-a înghițit într-un aparent act de autovătămare deliberată.

Urmărește-ne peGoogle news
O femeie din Irlanda a înghițit 55 de baterii AA și AAA
Foto: Unsplash/ imagine cu caracter ilustrativ

Cazul a fost publicat în Irish Medical Journal și citat de Live Science.

Inițial, medicii au adoptat o abordare ”conservatoare”, așteptând o săptămână pentru a vedea dacă și câte baterii ar trece singure prin tractul gastro-intestinal. După ce femeia a scos doar cinci baterii, a suferit apoi o laparotomie, în care chirurgii i-au făcut o incizie pentru a-i accesa cavitatea abdominală. Medicii au descoperit că stomacul, tras în jos de greutatea bateriilor, s-a întins în zona de deasupra osului pubian. Echipa a tăiat apoi o mică gaură în stomac și a scos 46 de baterii din organ, atât baterii AA, cât și AAA, notează stirileprotv.ro

Patru baterii suplimentare, blocate în colon, au fost ”trase” prin rect și îndepărtate prin anus - fapt care a adus numărul total de baterii ingerate la 55.

Recuperarea femeii s-a desfășurat ”fără evenimente”, au mai precizat medicii.

Din câte știm, acesta este cazul cu cel mai mare număr raportat de baterii ingerate la un singur moment”, au scris ei în raport.

Cele mai multe cazuri de ingestie de baterii - publicate în reviste medicale - descriu cazuri în care un copil a înghițit baterii mici, tip buton, notează raportul.

Ingerarea deliberată a mai multor baterii AA mari ca formă de autovătămare deliberată este ceva neobișnuit”, au mai notat medicii.