Tânărul din Fălticeni, condamnat pentru că ar fi vrut să cumpere o armă chimică din SUA, își căuta de fapt un tratament împotriva căderii părului

Iustin, un tânăr din Fălticeni, a fost acuzat că a încercat să cumpere arme chimice de pe Dark Web pentru a curma viața unchiului său, despre care spunea că este bolnav de cancer în fază terminală.

Sep 17, 2022 - 12:23
Urmărește-ne peGoogle news
Tânărul din Fălticeni, condamnat pentru că ar fi vrut să cumpere o armă chimică din SUA, își căuta de fapt un tratament împotriva căderii părului
Foto: Pexels/ imagine cu caracter ilustrativ

Trei state au făcut schimb de informații pentru a-l prinde pe român, acesta fiind filat, interceptat și monitorizat de mai mulți ofițeri timp de trei luni după ce a comandat 28 de grame de ricină.

Totuși, se pare că adevărul este cu totul altul.

"Bărbatul ar fi încercat să procure ricină, substanţa calificată ca armă chimică. În acest sens, bărbatul ar fi accesat reţeaua Dark Web şi ar fi solicitat aproximativ 28 de grame de ricină", a precizat Dan Octavian, comisar șef la Poliția Română, potrivit Antena 3.

Anchetatorii l-au găsit pe Iustin şi l-au arestat pentru 30 de zile pentru că a încercat să cumpere arme chimice, însă în urma perchezițiilor nu au mai găsit nicio dovadă care să susțină acuzațiile. În schimb, au găsit căutări pe internet pentru expresia ”ulei de ricin pentru păr”.

De asemenea, după ce rudele au fost audiate, oamenii legii au descoperit că Iustin nu are niciun unchi bolnav de cancer.

Băiatul a mărturisit că mai multe fete l-au părăsit pentru că îi cade părul, astfel că a vrut să folosească substanța pentru a combate fenomenul, transplantul de păr fiind o variantă prea costisitoare pentru el.

"Inculpatul susţine că, odată cu începerea facultăţii, a avut mai multe relaţii cu fete care l-au părăsit, bănuiala inculpatului fiind că motivul despărţirii a fost reprezentat de faptul că îi cădea părul. În urma unor controale medicale, inculpatul a aflat că problema sa era ereditară, moştenită de la tatăl său.

Având în vedere că situaţia transplantului de păr era prea costisitoare pentru posibilităţile inculpatului, acesta a achiziţionat de la o farmacie şi a utilizat uleiul de ricin, sesizând mici îmbunătăţiri".

Cum ricina este o substanţă extrem de toxică şi interzisă, tânărul a fost condamnat la un an cu suspendare.