Incident la Westminster Hall: Bărbat reținut, după ce a a ieșit din rând și a atins sicriul reginei Elisabeta a II-a

Un bărbat a fost arestat vineri, 16 septembrie, în Westminster Hall, unde se află depus sicriul Reginei Elisabeta a II-a, după ce a urcat treptele spre catafalc și a atins sicriul, reletează The Guradian și Sky News.

Sep 17, 2022 - 07:38
Sep 17, 2022 - 07:39
Urmărește-ne peGoogle news
Incident la Westminster Hall: Bărbat reținut, după ce a a ieșit din rând și a atins sicriul reginei Elisabeta a II-a
Foto: Twitter The Royal Family

Poliția metropolitană l-a reținut pe individ chiar înainte de ora locală 22:00, în ce-a de-a doua zi în care britanicii au putut să-i aducă un ultim omagiu fostului monarh.

Scotland Yard a confirmat că bărbatul a fost „arestat pentru o infracțiune în temeiul Legii ordinii publice și este în prezent în arest”.

Un martor a declarat pentru Sky News că „cineva a împins-o din drum pe nepoata ei de șapte ani, a alergat la sicriu și a încercat să ridice stindardul regal aflat deasupra sicriului”. Polițiștii l-au arestat „în două secunde”. 

Transmisiunea de televiziune în direct a fost suspendată în acel moment și a fost difuzată o imagine din afara Parlamentului.

Tot vineri, un tânăr de 19 ani a compărut în fața unui tribuna din din Westminster în urma acuzațiilor că două femei au fost agresate sexual în timp ce așteptau la coadă la catafalcul reginei.

Atât de mulţi oameni au așteptat să vadă sicriul reginei încât vineri accesul la coadă a fost oprit timp de câteva ore, guvernul argumentând că a fost depăşită capacitatea. Fostul mare fotbalist David Beckham a așteptat 12 ore ca să poată să-și aducă ultimul omagiu.

Sicriul va rămâne în Westminster Hall până luni dimineață, înainte de înmormântarea de stat. Regina Elisabeta a II-a va fi înmormântată luni, 19 septembrie, la ora locală 19:30 (21:30, ora României), în cadrul unei ceremonii private, în capela St. George a Castelului Windsor, la sfârşitul ceremoniilor funerare de stat organizate dimineața, a anunţat joi Palatul Buckingham.