Un tânăr din Fălticeni, care a cumpărat ricină de pe DarkWeb pentru a-și ucide o rudă, a fost condamnat la un an de închisoare cu suspendare

Un student la Drept și la ASE a fost condamnat la un an de închisoare cu suspendare după ce a cumpărat pe internet, în așa-numitul "dark web" - o substanță letală adusă din SUA.

Sep 16, 2022 - 21:59
Sep 16, 2022 - 22:01
Urmărește-ne peGoogle news
Un tânăr din Fălticeni, care a cumpărat ricină de pe DarkWeb pentru a-și ucide o rudă, a fost condamnat la un an de închisoare cu suspendare
Foto: Pixabay/ Imagine cu caracter ilustrativ

Tânărul de 22 de ani i-ar fi spus vânzătorului că vrea să-și omoare un unchi care suferea de cancer. În realitate, vânzătorul era anchetator american sub acoperire.

Iustin Acîrnăresei are 22 de ani și a ajuns în atenția polițiștilor de la investigații criminale în noiembrie 2020, în momentul în care a comandat pe Dark Web o otravă letală, comercializată în Statele Unite, considerată la noi armă chimică.

Tânărul, student la două facultăți - Drept și ASE - a luat legătura cu un pretins vânzător de substanțe ilegale de pe un site de profil din Statele Unite, căruia i-a spus că are nevoie de o substanță care provoacă repede moartea, în câteva ore sau minute, pentru că voia să scape de o rudă.

Vânzătorul, care era de fapt un anchetator sub acoperire, i-a spus că îl poate ajuta cu condiția ca victima să nu fie un copil. Tânărul i-a explicat că ținta lui era de fapt un unchi pe care nu îl plăcea și care suferea de o boală incurabilă.

Studentul a cumpărat 28 de grame de otravă pentru care a plătit aproximativ 100 de dolari.

Precaut, tânărul a încercat să renunțe la comandă, dar s-a răzgândit. Inițial, i-a cerut vânzătorului să îi lase coletul printr-o persoană de contact din România sub scara unui bloc. Apoi a decis ca pachetul să fie lăsat în cutiile de bagaje dintr-un mall din capitală. Motivând că nu poate prelua coletul din cauza restricțiilor impuse de pandemie, tânărul i-a cerut unui coleg de facultate să îl ridice. Numai că amicul său a fost reținut de polițiști chiar în parcarea mall-ului, în timp ce vorbea la telefon cu tânărul care a plasat comanda.

Anchetatorii au descoperit că tânărul avea într-adevăr un unchi, dar nu au putut să afle cu exactitate de ce a comandat otrava și ar fi șters inclusiv probe care i-ar fi putut ajuta pe oamenii legii. Potrivit anchetatorilor, intenția criminală a fost clară având în vedere că administrată în doze mici, substanța respectivă nu rămâne în sânge și nu se poate dovedi dacă a fost vorba de o crimă.

Curtea de Apel l-a condamnat acum pe Iustin Acîrnăresei la un an de închisoare cu suspendare și muncă în folosul comunității pentru nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor.