Ministrul Mediului, despre subvenția de 50 de bani la combustibili: Este o măsură care funcționează, trebuie prelungită cel puțin până în primăvara lui 2023

Ministrul Mediului, Tanczos Barna, a declarat, miercuri, la Digi24, că ajutorul de 50 de bani acordat populației pentru combustibili este o măsură care a dat rezultate. El spune că această măsură ar trebui să continue cel puțin până în primăvara lui 2023.

Sep 15, 2022 - 07:04
Sep 15, 2022 - 07:14
Urmărește-ne peGoogle news
Ministrul Mediului, despre subvenția de 50 de bani la combustibili: Este o măsură care funcționează, trebuie prelungită cel puțin până în primăvara lui 2023
Foto: Guvernul României

Întrebat dacă Guvernul a funcționat și dacă va mai păstra ajutorul de 50 de bani pentru combustibili, ministrul Mediului a declarat: „Ce văd acuma este că funcționează. Acel acord între furnizorii de benzină și de motorină, respectiv statul român, prin Ministerul de Finanțe, este schemă care a dat rezultate și care funcționează. 

Eu cred că în continuare populația are nevoie de acest sprijin și din câte știu, bugetul permite ducerea acestei forme de sprijin mai departe".

Ministrul consideră că această măsură de sprijin trebuie să continue cel puțin până în primăvara anului 2023.

Trebuie să găsim soluții până când se rezolvă criza Ucraina-Rusia, pentru că până atunci incertitudinea pe piață este foarte mare. Volatilitatea prețului la toate resursele energetice este foarte mare și în această perioadă cetățenii și companiile au nevoie de sprijinul statului”, a precizat ministrul.

Guvernul a adoptat la începutul lunii iulie 2022 o Ordonanța de urgență care prevede că operatorii de benzinării care vor acorda de la 1 iulie o reducere de 0,5 lei/litru de carburant vor beneficia de o compensare de 0,25 de lei/litru de la bugetul de stat.