Un bărbat care a lovit cu sabia în cap un polițist a fost plasat în arest la domiciliu după patru ani de închisoare

Alexandru Huțuleac, bărbatul din Rădăuți care a lovit în cap, cu sabia, un polițist de la serviciul de intervenție rapidă, a scăpat de pușcărie și a fost plasat în arest la domiciliu.

Sep 14, 2022 - 13:41
Urmărește-ne peGoogle news
Un bărbat care a lovit cu sabia în cap un polițist a fost plasat în arest la domiciliu după patru ani de închisoare

Măsura a fost luată de un complet de drepturi și libertăți de la Curtea de Apel Suceava și este definitivă.

Huțuleac, zis ”Duțu”, se afla de 4 ani și 8 luni după gratii și pentru că dosarul în care este trimis în judecată nu s-a finalizat nici până acum mai putea sta arestat preventiv doar încă patru luni.

În cazul în care Tribunalul Botoșani nu ar fi dat o soluție în aceste patru luni, rădăuțeanul urma să fie pus în libertate. Și asta pentru că articolul 239 din Noul Cod de Procedură Penală precizează că ”în toate cazurile, durata arestării preventive în primă instanță nu poate depăși 5 ani”.

Polițistul Dan Ciprian Sfichi, de la Serviciul de Acțiuni Speciale, a fost la un pas de moarte după atacul din 5 decembrie 2017.

În decembrie 2017, structurile de combatere a crimei organizate monitorizau de multă vreme o grupare de traficanți de droguri din zona Rădăuți. La începutul lunii decembrie 2017, s-au obținut mai multe mandate în baza cărora, în dimineața zilei de 5 decembrie, polițiștii au descins la domiciliile mai multor suspecți, printre care și cea a lui Alexandru Huțuleac, zis „Duțu”. Potrivit anchetei, Huțuleac a vândut etnobotanice unor clienți chiar în noaptea de 4 spre 5 decembrie. Marfa a fost vândută de acasă, din fața porții sale.

După ce au strigat „Deschide! Poliția!” și au spart ușa de la intrare cu berbecele, trei polițiști de la Acțiuni Speciale au intrat în casa suspectului. Imediat după ce polițiștii au pătruns în casă, Huțuleac, care coborâse deja în hol și avea în mână o sabie, l-a lovit în „orb”, în zona capului, pe unul dintre polițiști. Dan Ciprian Sfichi a primit o lovitură extrem de violentă. Polițistul a ajuns în stare foarte gravă la spital. El face și acum recuperare și a fost pensionat medical, neavând cum să mai lucreze în poliție.

Sursa: ziare.com