Polițiștii se pregătesc de grevă generală - Anunțul Federației Naționale a Polițiștilor și Personalului Contractual din Ministerul de Interne

„Negocieri eșuate, ne pregătim de grevă generală!”, acesta este mesajul Federației Naționale a Polițiștilor și Personalului Contractual din Ministerul de Interne, după o nouă întâlnire cu ministrul Lucian Bode, întâlnire la care nu s-a ajuns la nici un rezultat.

Sep 14, 2022 - 06:41
Sep 14, 2022 - 10:50
Urmărește-ne peGoogle news
Polițiștii se pregătesc de grevă generală - Anunțul Federației Naționale a Polițiștilor și Personalului Contractual din Ministerul de Interne
Foto: SNPPC/ imagine cu caracter ilustrativ

Potrivit sindicaliștilor, ministerul a renunțat la propuneri făcute anterior.

Este vorba de faptul că, la ultimele negocieri, reprezentanții ministerului nu ar fi aceptat nici propunerea de a acorda o zi liberă plătită personalului contractual (aprox. 6.300 angajați), cu ocazia zilei de naștere, deși, inițial, acceptase ca respectiva zi liberă să fie recuperată.

„Ne-am lovit de un refuz complet nejustificat. Era propunerea Ministerului, nu a noastră. Noi ne doream o zi liberă plătită. Ministerul a venit cu propunerea de o zi liberă cu recuperare, adică îmi iau liber de ziua mea luni și vin câte două ore marți, miercuri, joi și vineri în plus la muncă pentru a recupera cele 8 ore luate libere luni. Și acum ne-am trezit că Ministerul nu este de acord. Păi, domnule, stați puțin că este propunerea dumneavoastră, nu a noastră. Asta era propunerea dumneavoastră la Minister. A, nu, s-a analizat și nu”, a transmis Vasile Zelca, președintele Federației.

În consecință, Federația Națională a Polițiștilor și Personalului Contractuant din Ministerul de Interne se pregătește de grevă.

Drept urmare, consecvenți principiilor noastre sindicale, Biroul Executiv al FSNPPC a decis demararea procedurii legale pentru declanșarea conflictului colectiv de muncă și, implicit, a grevei generale a personalului contractual, acțiune sindicală PERFECT LEGALĂ, pe care o vom pune în aplicare în cel mai scurt timp posibil, după efectuarea unor acțiuni juridice prevăzute de reglementările în vigoare – se arată în comunicatul Federației sindicale.

„Am intrat într-un impas, într-un blocaj, din care probabil vom ieși după ce se va creiona bugetul pe anul 2023 când vom relua negocierile și vom încerca să obținem pentru membrii noștri de sindicat, persoană contractuală în general. Deci vom relua negocierile, vom pune presiune în acest timp pe Minister în sensul că vom declanșa inclusiv greva a acestei categorii socio-profesionale pentru că dânșii au dreptul la grevă, spre deosebire de polițiști cărora le este interis prin lege să facă grevă”, a adăugat Vasile Zelca.

Conducerea Federației Sindicale va reveni cu detalii privind calendarul formelor de protest.