Un bărbat din Germania a fost condamnat la închisoare pe viață după ce l-a ucis pe angajatul unei benzinării care îi ceruse să poarte mască

Un bărbat de 50 de ani a fost condamnat marți la închisoare pe viaţă, fiind acuzat că anul trecut, în timpul restricțiilor anti-COVID, l-a ucis pe casierul unei benzinării care îi ceruse insistent să respecte regulile şi să poarte o mască de protecţie, scrie Reuters, citând DPA.

Sep 13, 2022 - 19:56
Urmărește-ne peGoogle news
Un bărbat din Germania a fost condamnat la închisoare pe viață după ce l-a ucis pe angajatul unei benzinării care îi ceruse să poarte mască
Foto: Unsplash/ imagine cu caracter ilustrativ

Sentința a fost pronunțată de un tribunal german, scrie Hotnews.ro

Instanţa l-a găsit vinovat pe bărbat - identificat drept Mario N. - de crimă şi l-a condamnat la închisoare pe viaţă. El a recunoscut că l-a ucis pe angajatul benzinăriei, în vârstă de 20 de ani, dar a pledat pentru omucidere din culpă, cu vinovăţie limitată. De asemenea, au fost găsite urme de alcool în sângele bărbatului acuzat de crimă.

Conform procurorilor, angajatul benzinăriei i-a cerut bărbatului să respecte regulile anti-COVID şi să poarte mască de protecţie în timp ce plătea pentru berea cumpărată. După ce iniţial a refuzat și a ieșit din benzinărie, el s-a întors purtând mască, dar a dat-o jos când s-a apropiat de casierie şi, după un alt dialog scurt, l-a împuşcat în cap pe angajat.

Victima a murit imediat, iar Mario N. s-a predat apoi la o secţie de poliţie, invocând că restricţiile anti-COVID l-au stresat.