Inflația pune în pericol procesul de recrutare în SUA - Pentagonul a emis îndrumări pentru trupe despre cum să facă față inflației

După ce au respins îngrijorările Congresului timp de luni de zile, liderii Pentagonului au emis recent îndrumări pentru trupe despre cum să facă față inflației, care le mănâncă salariile. Liderii armatei le-au sugerat soldaților și familiilor lor să ia în considerare să folosească bonuri de mâncare sau să discute cu un consilier financiar furnizat de armată.

Sep 13, 2022 - 12:49
Urmărește-ne peGoogle news
Inflația pune în pericol procesul de recrutare în SUA - Pentagonul a emis îndrumări pentru trupe despre cum să facă față inflației
Foto: David Mark

Ceea ce au ei nevoie sunt mai mulți bani. Răspunsul direct al Departamentului de Apărare la inflație va avea ca rezultat o reducere reală – și cumulativă – a salariilor pentru membrii din serviciu.

Acest lucru nu va ușura criza în recrutarea militară. Este posibil ca forțele armate să rateze din nou obiectivele de recrutare anul viitor și, prin urmare, se vor micșora într-o perioadă de riscuri globale crescute.

Liderii Pentagonului au fost mult prea mult timp contra curentului și nu au estimat că vin vremuri grele, conform jurnaliștilor americani de la The Wall Street Journal. Într-o notă adresată Congresului din luna mai, controlorul Pentagonului Michael McCord și secretarii de serviciu au precizat clar că Departamentul Apărării nu urmărea efectele inflației în execuția bugetului, previziunile nu erau actualizate cu date noi și nu s-au făcut ajustări ale inflației la cererea de buget a președintelui.

Drept urmare, departamentul a estimat inflația pentru anul fiscal 2022 la doar 3,9%, folosind indicele prețurilor de tip lanț al produsului intern brut, care măsoară modificările prețurilor pentru toate bunurile și serviciile din economie. Date noi de la Biroul de Analiză Economică sugerează că inflația este de 8,9%.

Dar de fapt e mai rău. Pentagonul ar putea înregistra o inflație chiar mai mare decât economia generală, potrivit noii măsurători a inflației pe care Biroul de Statistică a Muncii a lansat-o în iunie, Indicele prețurilor de producător. Pentru achizițiile guvernamentale de apărare, IPP a înregistrat inflația de la an la an la 13,6%.

Cu o cerere de 773 de miliarde de dolari pentru anul viitor, numărul PPI ar însemna că bugetul Pentagonului e redus cu aproximativ 70 de miliarde de dolari, conform calculelor The Wall Street Journal.

Deși Congresul a pompat bani în apărare, inflația puternică înseamnă că trupele și familiile lor vor pierde 8,7 miliarde de dolari din puterea de cumpărare în acest an. Din ianuarie 2021, membrii serviciului vor fi primit o majorare de 3% (2021), o majorare de 2,7% (2022) și o creștere de 4,6% (proiectată în 2023), dar niciuna dintre acestea nu le va permite să elimine inflația. Personalul în uniformă se confruntă cu o reducere reală a salariului de 12,5% după estimările experților.

Sursa: Național