Premierul Ciucă anunță creșterea capacităţilor portului Galaţi, după semnarea Acordului cu Franța pentru tranzitul cerealelor din Ucraina

Premierul Nicolae Ciucă a transmis luni că semnarea acordului între Ministerele Transporturilor din România şi Franţa pentru tranzitul cerealelor din Ucraina contribuie la accelerarea eforturilor pentru securitatea alimentară globală.

Sep 13, 2022 - 06:35
Sep 13, 2022 - 06:50
Urmărește-ne peGoogle news
Premierul Ciucă anunță creșterea capacităţilor portului Galaţi, după semnarea Acordului cu Franța pentru tranzitul cerealelor din Ucraina
Foto: Guvernul României

Salut semnarea acordului între Ministerele Transporturilor din România şi Franţa pentru facilitarea tranzitului cerealelor din Ucraina. Una dintre priorităţi este creşterea capacităţilor portului Galaţi. Accelerăm eforturile noastre pentru securitatea alimentară globală", a afirmat Nicolae Ciucă, luni, într-o postare pe pagina de Twitter a Guvernului.

Ministrul Transporturilor din Franţa, Clement Beaune, a anunțat că va semna un acord cu România pentru a creşte exporturile de grâne ucrainene către ţările în curs de dezvoltare, îndeosebi în zona Mediteranei, a transmis Reuters.

"Mâine, voi semna un acord cu România care va permite Ucrainei să scoată şi mai multe cereale... către Europa şi ţările în curs de dezvoltare, în special în (ţările din) Mediterană, care au nevoie (de grâne) pentru hrană", a declarat Clement Beaune la postul de televiziune LCI.